'Dul karıları mı gezdiriyorsunuz?'

'Dul karıları mı gezdiriyorsunuz?'

Gebze Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ilk olağan toplantısında MHP'li Belediye Meclis Üyesinin belediyeye ait otobüslerin kadın gezilerine tahsis edilmesiyle ilgili olarak "Gebze Belediyesi'nin aldığı otobüs ile dul karıları mı gezdiriyorsunuz?" sözleri kavga çıkardı. Belediye Başkanı ile kadın meclis üyelerinin tepki gösterdiği bu sözler kınandı.

2013.05.02 15:10 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:10 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'Dul karıları mı gezdiriyorsunuz?'

 


Gebze Belediye Başkanı AK Partili Adnan Köşker başkanlığında Kent Meydanı'ndaki Meclis Salonu'nda yapılan Mayıs Ayı ilk olağan toplantısında belediye meclisi 11 maddeyi görüştü. Gündemdeki maddelerin tamamlanmasının ardından gündem dışı söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Şahin, belediye otobüslerinin özellikle kadınların ilçe dışına yaptıkları gezilere verilmesi konusuna değildi. Şahin, Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Partili Gebze Meclis üyelerine hitaben, "Gebze Belediyesi'nin aldığı otobüs ile dul karıları mı gezdiriyorsunuz?" demesi üzerine ortam bir anda gerildi.

'KAMUOYUNDA SÖYLENEN KELİMELER'

Belediye Başkanı Adnan Köşker, kadın meclis üyeleri Oya Tuncel ve Nazmiye Höbek MHP'li üyeye büyük tepki gösterdi. MHP'li üye Erdoğan Şahin bu tepkiler üzerine yaptığı açıklamada ise, "Türkçesi bu. Avare insanları doldurup doldurup gezilere götürüyorsunuz. Ben bunun açıklanmasını istiyorum. Bana kızmanıza, bağırmanıza gerek yok. Dul erkekleri de götürebilirsiniz. Ama kamuoyunda söylenen kelimeleri söylüyorum ben size" dedi.

'DANIŞMAN TUT, KONUŞMANI YAZSIN'

Belediye Başkanı Adnan Köşker, MHP'li Erdoğan Şahin'in bu sözleri 'Anadolu şivisi' olarak kullandığını düşündüğünü belirterek tepkisini şöyle dile getirdi:

"Bunu Anadolu şivesine veriyorum. Olabilir, insanların bazen art niyeti olmayabilir. Ama esefle kınıyorum. Eğer kelimeyi düzgün kullanamıyorsan hiç kullanmayacağız. Ama ben inanıyorum ki, sizin doğallığınızı bildiğim için o doğallık içerisinde Anadolu insanı olarak evde hep o kelimeyi kullandığınız için. Bir daha kullanmayınız. Bir daha bundan sonraki konuşmalarınızı yazılı olarak yapın. Danışmanınıza yazıları önce bir yazdırın. O kelimeleri özetlesin. Bir danışman tutmanı ve bir kişinin daha ekmek yemesini tavsiye ediyorum."

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Erdoğan Şahin'den özür dilemesini isteyince, Şahin bu kez, "AK Parti toplansa yine de beni susturamassınız. Yüzde 51 oy kullansanız bile susturamassınız" dedikten sonra toplantı bitiminde özür dilemeden salonu terketti. Ancak Şahin'in yerine MHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Hasan Hacıoğlu üyelerden özür dilerdi.

DIŞARIDA ÖZÜR DİLEDİ

Gebze Belediye Meclisi'nin AK Partili üyelerinden Oya Tuncel de kendilerinden özür dilemeyen Erdoğan Şahin'i, eşine eşine şikayet edeceklerini söyledi. Meclis üylelerinin tamamı dışarı çıktıklarında ise MHP'li üye Erdoğan Şahin, dışarıda başta Oya Tuncel olmak üzere herkesten özür diledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 15:10 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:10 - HABER MERKEZİ
A