Düğüne silah yasağı geliyor

Düğüne silah yasağı geliyor

Bar, kafe, pavyon gibi yerlere silah yasağı getirilecek.

2013.05.09 06:42 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Düğüne silah yasağı geliyor

İçişleri Bakanı Muammer Güler, geçmişte Meclis'e sevk edilen ve 9 Mayıs'ta İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak olan Silah Tasarısı'nda ciddi değişiklikler yapacaklarını ve buna ilişkin önergelerin hazırlandığını açıkladı.

DÜĞÜNE SİLAHLA GİRMEK YASAK OLACAK
Güler, silah ruhsatı alımı ve kullanımında eğitim şartı getireceklerini belirtirken, düğün ve eğlence yerlerinde ölümlere yol açan maganda kurşunları için, "Düğünlerde magandaların, silah atmalarının önüne geçebilmek için oralara silahla girilmeyecek. Bar, kafe, pavyon gibi yerlere silahla girilmeyecek yerler olacak. İnsan topluluklarının fazla olduğu bu tür magandalıkların yapılabileceği yerler gibi. Bir de silah ruhsatı taşıma şartlarını bu şekilde maganda türü silah atmalara veya alkollü şekilde silah kullanmalara ilişkin silah taşımayı engelleyen şartları genişletiyoruz" diye konuştu.

EMNİYET VE MİT SİLAH İTHAL EDECEK
Silah sahiplerinin eski silahlarını silah fabrikalarına satmaları veya yeni bir silahla değiştirmeleri için düzenleme yapılacağını belirten Güler, "Eski silahları alan fabrika bunu iç piyasada satamayacak. Ancak ihraç edebilecek" dedi.
Güler, "MİT ve emniyete silah ithal etme izni verilmesinde değişiklik sözkonusu mu?" sorusuna, "Onun olmasında bir mahsur yok. Zaten belli kuruluşların silah ithal etme yetkisi var. Eniyet Genel Müdürlüğü'nü de bunlara ilave edebiliriz. Türkiye'de en yaygın silah kullanan birimlerden birisi orası. Onun belli prosedürü olacak. Ha emniyet yapmış, ha MKE üzerinden yapılmış ithalat. Özel prosedürü var" yanıtını verdi.
DOKTOR DÖVENE MUAYENE YASAĞI

Kayseri'de görev yapan 2 bin doktordan 597'si üzerinde yapılan anket çalışması sonucunda dikkat çekici verilere ulaştıklarını dile getiren Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem, hekimlere yönelik şiddetin engellenmesi için daha kalıcı ve caydırıcı çözüm önerilerinin alınması gerektiğini vurguladı. Hekimler olarak kendilerine şiddet uygulayan saldırganı kara listeye alacaklarını açıklayan Öktem, "Bu kişinin hayatının herhangi bir döneminde acil durumlar haricinde Kayseri'de muayene olmasını mümkün olduğunca engellemeye çalışacağız" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 06:42 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:01 - HABER MERKEZİ
A