DSÖ'den Türkiye'ye övgü

DSÖ'den Türkiye'ye övgü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu günlerde salgının akut döneminin bitmeye yakın olduğunu ve tünelin ucundaki ışığın görülmeye başlandığını ifade etti.

2021.06.15 21:36 - Son Güncellenme: 2021.06.16 02:18 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
DSÖ'den Türkiye'ye övgü

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Kovid-19 salgınına ilişkin küresel ve bölgesel gelişmeler, Türkiye'de yürütülen çalışmalar, aşı çalışmaları ve aşılama programı ile salgın sonrası dönemin şekillendirilmesi gibi birçok konu ele alındı.

Buradaki sözlerine "Türkiye Cumhurbaşkanlığı'nın gösterdiği liderlikten ve alınan kararlı önlemlerden, Kovid-19 vakalarının düşürülmesine kadar bütün çabalardan dolayı sizi tebrik etmek isterim" diyerek başlayan DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, uluslararası anlamda gösterilen iş birliği ve dayanışma için Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'nin 100'den fazla ülkeye ve onlarca uluslararası örgüte destek verdiğini vurgulayan Kluge, "Kovid-19 aşılamasını hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizden dolayı sizi tebrik etmek isterim." dedi.

Kluge, bu çabanın küresel anlamda hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Koca da konuşmasında salgını yenmenin yolunun sıkı ve çok hızlı bir aşı çalışması olduğunu söyledi.

Türkiye olarak aşı temin politikası ve aşılama faaliyetlerini sıkı bir şekilde ulusal önceliklendirme planı doğrultusunda yürüttüklerini belirten Koca, Türkiye'nin kendi aşısını geliştirme çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Koca, Türkiye'nin aşılama konusunda iyi konumda olduğunu dile getirerek, "Sonbahara kadar yürüteceğimiz etkili kampanyalarla oldukça önemli bir yol kat edeceğimizi düşünüyorum. Bugün için de günlük 1 milyon doz aşıyı geçeceğimizi tahmin ediyorum." diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.15 21:36 - Son Güncellenme: 2021.06.16 02:18 - HABER MERKEZİ
A