Dolandırıcılık sonrası kutlama

Dolandırıcılık sonrası kutlama

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Konya merkezli aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerinde bulunduğu 32 ilde, kurdukları 10 paravan şirket sayesinde 3 milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştıkları öne sürülen şebekeye yönelik geçen salı günü operasyon düzenlendi.

2013.06.21 11:30 - Son Güncellenme: 2013.06.21 11:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dolandırıcılık sonrası kutlama

Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından Özel Harekat polisi eşliğinde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen baskında, 35 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 50 lüks otomobil ile 1 yolcu otobüsüne el konuldu.

DOLANDIRICILIK SONRASI KUTLAMA

Şebekenin, operasyonun yapıldığı illerde kurduğu gıda, inşaat, mobilya, tarım ve otomotiv şirketleri aracılığıyla 100'ün üzerinde kişiyi dolandırdığı öne sürüldü. Operasyon sırasında evinde polisin 'Günaydın Abdullah polis' diyerek gözaltına alındığı Konya'da lideri olduğu öne sürülen Abdullah Y. (26) ve yardımcılarının lüks ev ve villalarda oturup, lüks otomobil kullandığı iddia edildi. Şebek liderinin yardımcısı olduğu öne sürülen İdris Ö.'nün (28), ise yaptıkları her dolandırıcılık olayının ardından diğer şebeke üyeleriyle birlikte yabancı uyruklu kadınlarla birlikte kutlama yaptığı iddia edildi. İdris Ö.'nün bazı kutlamaların fotoğrafını ise sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfasında paylaştığı görüldü. Paylaştığı bir fotoğrafta ise "Bugünde parayı bulduk şükür, yiyelim o zaman" yazması dikkat çekti.

'EVLATLARIM BUGÜN BABANIZ İÇİN NE YAPTINIZ?'

Şebeke üyelerinin polisin telefon dinlemelerine takılmamak içinde şifreli olarak yapacakları dolandırıcılık hakkında 'proje' ve 'katalog' olarak bahsettikleri öğrenildi. Şebekenin Ankara'daki lideri olduğu öne sürülen Şahin U.'nun ise diğer şebeke üyelerine telefonla her gün arayarak, ''Evlatlarım, bugün babanız için ne yaptınız?" diyerek üyeleri bu şekilde sık sık kontrol ettiği belirtildi.

Gözaltına alınan 35 kişiden 6'sı polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 29 şüpheli ise yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 11:30 - Son Güncellenme: 2013.06.21 11:31 - HABER MERKEZİ
A