Doğa harikası Ericek Göleti'ne ziyaretçi akını! (ÖZEL HABER)

Doğa harikası Ericek Göleti'ne ziyaretçi akını! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Gürsu İlçesinde bulunan Ericek Göleti, doğal güzelliğiyle ilgi görüyor. Korona virüs salgını sonrasında başlayan yeni normalleşme sürecinde en çok ziyaret edilen yerlerden biri oldu.

2020.07.27 09:08 - Son Güncellenme: 2020.07.27 09:56 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Doğa harikası Ericek Göleti'ne ziyaretçi akını! (ÖZEL HABER)
05:33 Doğa harikası Ericek Göleti'ne ziyaretçi akını! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Doğa harikası Ericek Göleti'ne ziyaretçi akını! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Sıcak havanın etkisini gösterdiği Bursa'da vatandaşlar Gürsu ilçesinde bulunan Ericek Göleti'nde kamp ve piknik yaparak vakit geçiriyor.

Doğal güzelliğiyle ilgi gören göl, Türkiye'nin dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor.

Şehrin stres ve gürültüsünden uzak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği göl, görüntüsüyle de ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

"BURAYA GELEN İNSANLARIN ÇEVREYİ KİRLETMEMESİ GEREK"

Ericek Göleti'ne kamp yapmaya gelen vatandaşlar, "Burası çok güzel. Gürsu Belediyesi ilgilendikten sonra daha da güzel oldu. Sadece kamp alanları biraz küçük ve tuvalet yerleri çok kısıtlı. Ama doğa anlamında çok güzel bir yer. Keşke böyle yerler daha fazla olsa. Yalnız buraya gelen insanların çevreyi kirletmemesi gerek, yetkililer her şeyi yapıyor ama sorun biraz da bizde. Doğaya iyi davranmamız gerek. Zaten son 1 yıldır burası gündemde. Kampçıların uğrak alanı. Gölet'e gelecek insanlar hiç tereddüt etmeden kamplarını yapabilirler. Akşamları jandarma dolaşıyor. Oldukça güvenli bir yer" şeklinde konuştular.

"BURANIN EN BÜYÜK EKSİĞİ SOSYAL HİZMETİN OLMAMASI"

Aralıklarla kamp yapmak için Ericek Göleti'ne gelen bir diğer vatandaş ise, "Bu sefer 15 gün kalacağım. Ara ara geliyorum ama buranın en büyük eksiği sosyal hizmetin olmaması. Düzenli bir sistemde yok. Bursalı vatandaşlara tavsiye etmek isterim ama çok kalabalık oluyor. Geleceklerse hafta içi gelsinler" dedi.

"VİRÜSÜN HAYATIMIZA GİRMESİYLE HERKES BURAYA GELMEYE BAŞLADI"

Her hafta sonu piknik yapmak için Ericek Göleti'ni tercih eden bir aile, "Biz 4 senedir buraya geliyoruz. Havası çok güzel. Ulaşım da çok kolay. Gölü izlemek çok keyifli. Pandemi öncesi daha rahattı, bu kadar kalabalık olmuyordu ama virüsün hayatımıza girmesiyle herkes buraya gelmeye başladı. Çünkü burası gerçekten insanı dinlendiriyor. Doğayla iç içe. Tek eksiği elektrik dağıtımı bizce. Çünkü biraz yetersiz" ifadelerine yer verdiler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.07.27 09:08 - Son Güncellenme: 2020.07.27 09:56 - HABER MERKEZİ
A