Diyanet'ten o iddialara cevap
Diyanet İşleri Başkanlığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında çok konuşulan Bezmi Alem Valide Sultan Camii imamı, müezzini ve Beyoğlu Müftüsü hakkında çıkan 'gönderildi' iddialarına cevap verdi.
2013.09.21 15:02 - Son Güncellenme: 2013.09.21 15:02 - Yaşam - HABER MERKEZİ
Müftünün gönderildiği iddialarına 'mevzuat gereği rutin bir rotasyondan ibaret' diye cevap veren Diyanet, Bezmialem Camii imamının ise 3 ay önce başka sebeplerden ötürü tayinin gerçekleştiğini açıkladı. Diyanet, müezzinin naklini ise geçici bir görevlendirme olarak niteledi.
İşte Diyanet'in o açıklama:
"Beyoğlu Müftüsünün Karadeniz Ereğli'ye gerçekleşen tayini mevzuat gereği rutin bir rotasyondan ibarettir. Bezmialem Camii imam hatibinin Zeytinburnu'na tayini 3 ay önce başka sebeplerle gerçekleştirilmiştir. Müezzinin nakli ise bir görevden alma değil teftiş sürecinin selameti bakımından geçici bir görevlendirmedir. Cami cematinin huzursuzluğu sebebiyle başlatılan teftiş süreci ise henüz tamamlanmamıştır."