Dışişleri'den Yunanistan'ın darbeciler kararına tepki geldi!

Dışişleri'den Yunanistan'ın darbeciler kararına tepki geldi!

Yunanistan 15 Temmuz darbe girişiminde ülkesine kaçan 8 askerden ikisinin daha iade talebini reddetti. Dışişleri Bakanlığı karara tepki göstererek, "Siyasi saikle alınan kararlar darbecileri koruyor" açıklaması yaptı.

2017.05.04 17:29 - Son Güncellenme: 2017.05.04 17:29 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dışişleri'den Yunanistan'ın darbeciler kararına tepki geldi!

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'ya ait helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 askerden ikisi için kararını verdi. 

Daha önce iade talebi reddedilen Türkiye'nin temyiz mahkemesine yaptığı başvuruda da aynı sonuç çıktı. Yunanistan Yüksek Mahkemesi 8 darbeci askerden ikisinin daha iade edilmemesine karar verdi. 

Yunanistan Yüksek Mahkemesi dün de 3 askerin iade edilmemesi kararını vermişti. Mahkeme önceki haftada diğer üç asker için aynı kararı almıştı. Son kararla beraber Yunanistan'a kaçan bütün askerlerin iade edilmesi talebi reddedilmiş oldu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Türkiye'nin yaptığı iade taleplerinin reddedilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı açıklama yaparak konuya ilişkin tepkisini ortaya koydu. Yunan mahkemesinin yine hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Bakanlık, "Bu durumun Türk-Yunan ilişkilerini etkileyeceğini ifade etti. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Siyasi saikle alınan kararlar darbecileri koruyor "denildi.

GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI

İlk ret kararını bozacak yeni bir unsur bulunmadığı gerekçesiyle Türkiye'nin ikinci iade talebi de kabul edilmedi. Mahkeme buna rağmen, 8 firari askerin Atina yakınlarındaki Olympiyat köyü polis karakolundaki gözaltı süresini 3 ay daha uzattı. 8 firari asker şimdi, Yunan makamlarına başvurdukları siyasi iltica talebiyle ilgili sürecin tamamlanmasını bekleyecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.05.04 17:29 - Son Güncellenme: 2017.05.04 17:29 - HABER MERKEZİ
A