Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye seçimi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye seçimi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Suriye'deki seçimler ile ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık, "Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

2021.05.26 17:56 - Son Güncellenme: 2021.05.26 17:59 - Siyaset
A
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye seçimi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de düzenlenen devlet başkanlığı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, "Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri, "Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın başkanlıklarında 27 Mayıs 2021 tarihinde Ankara'da siyasi istişareler gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullanırken, "Sözkonusu istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konuların görüşülmesi öngörülmektedir" dedi.

ABD, FRANSA, ALMANYA, İTALYA VE İNGİLTERE DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere dışişleri bakanları, ortak açıklama yaparak Suriye seçimlerinin, adil ve özgür bir ortamda olmayacağını ve herhangi bir meşruiyetinin bulunmadığını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD ile 4 Avrupa ülkesinin dışişleri bakanlarının Suriye seçimlerine ilişkin ortak yazılı açıklamasını duyurdu.

Ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve ABD dışişleri bakanları olarak, açık bir şekilde dile getiriyoruz ki Suriye'de 26 Mayıs'taki devlet başkanlığı seçimleri, özgür ve adil olmayacak. Esed rejiminin, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararının çerçevesi dışında bu seçimleri gerçekleştirme kararını reddediyoruz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.05.26 17:56 - Son Güncellenme: 2021.05.26 17:59 - Ali Yaşar
A