DHKP-C üyesi İspanya'da yakalandı

DHKP-C üyesi İspanya'da yakalandı

İspanyol polisi, terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirtilen ve 2008'de Türk makamları tarafından hakkında uluslararası arama ve tutuklama emri çıkartılan Ali Şahin'in Girona kentinin Ampuria Brava yerleşim yerinde yakalandığını duyurdu.

2013.07.17 17:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:55 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
DHKP-C üyesi İspanya'da yakalandı

Şahin'in tutuklanmasının ardından, İspanyol polisine, İngiltere'den İspanya'ya geldiğini ve İngiliz makamlarına yapılmış siyasi sığınma talebi olduğunu söyledi. Üzerinden T.C. pasaportu çıkan Ali Şahin'in mahkemeye çıkarılmak üzere Madrid'deki Ulusal Mahkeme'ye getirildiği bildirildi.

Şahin'in tutukluluğuna veya serbest bırakılmasına Ulusal Mahkeme karar verecek.

4 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU

İspanya İçişleri Bakanlığı kaynakları da, Şahin'in, 1991'de Türkiye'deki bazı siyasi partilerin binalarına, bir polis karakoluna, Alanya'daki ABD Konsolosluğu'na ve Türk-Amerikan Kültür Derneği'ne bombalı saldırılar düzenlemek ve 1'i Amerikan vatandaşı olmak üzere toplamda 4 kişinin ölümüne yol açma suçlarından arandığını açıkladı.

KEFALETLE SERBEST

Öte yandan İspanya'nın güneyindeki Cordoba kentinde geçen yıl 15 Haziran'da yakalanan diğer bir DHKP-C üyesi Bahar Kimyongur'un da Madrid'de çıkarıldığı Ulusal Mahkeme'de 10 bin avro kefaletle şartlı serbest bırakıldığı öğrenildi. DHKP-C'nin Avrupa'daki sözcüsü olan Kimyongur'un Belçika'da oturma izni bulunması nedeniyle bu ülkeye geri dönmesine müsade edildiği ancak ileride belirlenecek duruşma tarihinde Madrid'de olmasının istendiği kaydedildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 17:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:55 - HABER MERKEZİ
A