Devrim Cenk Ulusoy rekor denemesinden vazgeçti

Devrim Cenk Ulusoy rekor denemesinden vazgeçti

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Çıldır Gölü'nde 24 Şubat'ta yapmayı planladığı 72 metre paletsiz yatay dalış rekor denemesini iptal etti.

2013.02.21 18:09 - Son Güncellenme: 2013.02.21 18:09 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Devrim Cenk Ulusoy rekor denemesinden vazgeçti

Ulusoy, bugün Çıldır Gölü üzerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 şubat tarihinden bu yana Çıldır Gölü üzerinde antrenman yaptığını ancak, suyun karanlık olması ve hava muhalefeti nedeniyle programını iptal ettiğini açıkladı.
Çanakkale'den Ardahan'a bin 968 kilometrelik bir köprü kurmayı hedeflediğini ifade eden Ulusoy, şunları kaydetti:
"Çıldır Gölü'nün güzelliğini, güzel bir proje ile taçlandıralım istedik. Bunu da 24 Şubat'ta yapacağız rekor denesiydi. Fakat geldiğimizden beri olumsuzluklar ve özellikle olumsuz hava şartları psikolojiyi bir türlü toparlatamadı. Daha çok risk almadan biz bu işi burada noktalayayım dedik."
Başarıyı gelecek yıla bıraktığını ifade eden Ulusoy, "Buradaki projeyi önümüzdeki yıl devam etmek amacıyla şimdilik noktaladık. Güvenliğimi sağlayacak olan ekibin bile güvenliğinden şüphe duyduk. Bu nedenle sağlık yerinde iken, akıl sağlımız yerinde iken noktalamayı karar aldık. Önümüzdeki yıl bu rekorları uygun şartlarda çok daha rahat kırabileceğimi inanıyorum" diye konuştu.
Emeği geçen ve geldiği günden beri özellikle kendisine yardımlarını esirgemeyen Ardahanlı ve Çıldırlılara teşekkür eden Ulusoy, "Fakat geldiğimiz günden beri, hava şartları çok olumsuz oldu. Kuyuların sürekli kapalı olması ve sudaki görüş mesafesinin olmaması bize zor anlar yaşattı. Daha sonra da kuyulara bıraktığımız ipin kopması çok ciddi bir risk alacağımızı düşündük. Geldiğim günden beri en fazla dört antrenman yapabildim. Olumsuzluklar bize çalışmamız için fırsat vermedi" dedi.
Baba Mustafa Teoman Ulusoy ise, oğlunun çok büyük bir risk aldığını, bu nedenle kendisinin de çok korktuğunu anlatarak, "Her gün korku ile buraya geliyordum. Hatta bir gün rüyamda oğlumun tutunacağı ipin koptuğunu gürdüm. Antrenmana geldiğimizde de gerçekten ipin koptuğunu görünce şok oldum. Büyük ihtimalle buzlar ipi koparmıştı. Büyük bir tehlikeyi atlattık" diye konuştu.
Ulusoy, daha önce de yine yapmayı planladığı 131 metre paletsiz dalış rekorunu da iptal etmişti.
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu da Ulusoy'un aldığı kararın teknik ve doğru bir karar olduğunu, kendileri açısında öncelikle sporcunun can güvenliği önemli olduğunu söyledi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.02.21 18:09 - Son Güncellenme: 2013.02.21 18:09 - HABER MERKEZİ
A