Dershanelere "Özel Okul" sorusu

Dershanelere "Özel Okul" sorusu

Milli Eğitim Bakanlığı 3 bin 923 dershaneye gönderdiği formla dershane yöneticilerine, yasal olarak özel okula dönüşmelerine imkan sağlanması durumunda bunu isteyip istemeyecekleri sordu.

2012.10.16 11:26 - Son Güncellenme: 2012.10.16 11:27 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Dershanelere "Özel Okul" sorusu

Milli Eğitim Bakanlığı, özel dershanelere yönelik ''Özel Dershaneler Bilgi Formu'' hazırlayarak, yurt genelindeki 3 bin 923 dershaneye gönderdi.

Dershanelere yönelik ilk kapsamlı çalışmada, dershane yöneticilerine 17 soru soruldu. Dershanenin bulunduğu şehre, ilçeye, adına, uyguladığı hazırlık programlarına ilişkin soruların ardından dershane yöneticilerinden binalarına ilişkin bilgi istendi.

Görüşleri soruldu

Formda dershane yöneticilerinin görüşleri de soruldu. Yöneticilerin ''evet'' ya da ''hayır'' olarak cevaplamaları istenen soruda, ''Yasal olarak özel okula dönüşmenize imkan sağlanması durumunda dershanenizi özel okula dönüştürmek ister misiniz?'' ifadelerine yer verildi.

Son soruda ise ''Dershanenizi özel okula dönüştürmeniz sürecinde aşağıdaki teşviklerden hangisi en çok etkili olacaktır'' denildi. Yöneticilerinden önem sırasına göre 1, 2 ya da 3 olarak numaralandırmaları istenen sorunun seçeneklerinde şunlar yer aldı:
''Yatırım yeri tahsisi (arsa tahsisi), devlet tarafından eğitim öğretim desteği sağlanması (öğrenci başına), vergi indirimi/gelir vergisi stopajı desteği, düşük maliyetli kredi, sigorta primi desteği, KDV istisnası, yatırım maliyetine destek sağlanması (bina inşası, donatım gibi) ve diğer.''

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2012.10.16 11:26 - Son Güncellenme: 2012.10.16 11:27 - HABER MERKEZİ
A