Deprem enkazına daldılar

Deprem enkazına daldılar

MARMARA depreminin merkez üssü Gölcük'ün Değirmendere sahilinde hayatını kaybedenler çeşitli etkinliklerle anıldı. Değirmendere Sualtı Sporları Topluluğu, depremin 14'ncü yıldönümünde deniz altında kalan enkaza dalış yaptı.

2013.08.17 09:23 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:23 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Deprem enkazına daldılar

 

Değirmendere sahili, 17 Ağustos depreminde sular altında kaldı. Depremle birlikte kıyıda bulunan otel, restoran, araçlar ve tarihi çınar ağaçları denize gömüldü. Depremin üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen denizin 25 metre derinliğinde depremin izleri o günki gibi duruyor. Depremde alınması gereken önlemlerin unutulduğunu söyleyen Değirmendere Sualtı Topluluğu eğitmeni Murat Kulakaç, "Amacımız depremin gerçek görüntülerinin yaşandığı su altını tekrar insanlara hatırlatmaktı. Depremde alınması gereken önlemleri unuttuk. Bizler deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bunun tek gerçek görüntüsü sualtında. 14 yıl önce arkadaşlarımızın yaşadığı yerler şuanda sualtında kaldı. Her daldığımızda arkadaşlarımızın yaşadığı ve gezdiğimiz 3.5 dönümlük arazi sular altında duruyor. Bir dalıcı olarak da çok farklı bir dalış noktası" dedi.

Engelli dalgıç Ufuk Koçak anılarına ve hatıralarına daldığını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "Ben depreme Gölcük'te yakalanmıştım. Enkaz altında 3 gün bekledim ve oradan ayaklarımı kaybederek çıktım. Yaşamak güzel birşey. Bizim anılarımız ve hatıralarımıza daldık. Gönül isterdiki o suyun altında kalan Çınar ağaçları kıyıda olsaydı. Hayatını kaybedenleri anmak için bir anı dalışı yaptık. Birilerinin hayatını son bulduran deprem şimdi suyun altında yeni hayatlara kucak açmış. Kaybettiğimiz insanların acılarını yüreklerimizde taşıyoruz." 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.08.17 09:23 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:23 - HABER MERKEZİ
A