DENKTAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

DENKTAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, rahatsızlanması sonucu Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne kaldırıldı.

2011.05.25 08:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
DENKTAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

Yaklaşık 1 saat kadar önce Girne'den gelen iki ambulans ile hastaneye götürülen Denktaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi edinilemedi. Telefon ile ulaşılan Rauf Denktaş'ın oğlu Demokrat Parti DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, "Hastanedeyiz" diyebildi. Öte yandan, Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'ın da hastalandığı bildirildi.
Denktaş'ın Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nden Yakın Doğu Hastanesi'ne nakledildiği, beyin ile ilgili bir rahatsızlık ve yüksek tansiyon sorunu olduğu öğrenildi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da hastaneye geldi.

YOĞUN BAKIMDA

Hastaneye kaldırılan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın doktoru Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, "Çekilen tomografi, MR ve diğer radyolojik tetkiklerde beyninde bir miktar tıkanıklık olduğu tespit edilmiştir. Hastamızı şu anda yoğun bakıma çıkarıyoruz" dedi.

Rauf Denktaş'ın Yakın Doğu Hastanesi'ne kaldırılmasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve kuvvet komutanları hastaneye geldi.

Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Denktaş'ın sağlık durumuna ilişkin, "Bugün akşam üstü 17.30 civarında Sayın Denktaş beyninde pıhtı atması neticesinde bir rahatsızlık geçirmiştir. Tedavisi ivedilikle başlanmıştır. Çekilen tomografi, MR ve diğer radyolojik tetkiklerde, beyninde bir miktar tıkanıklık olduğu tespit edilmiştir. Tedavisi başlamıştır, şu anda tedavisi devam etmektedir. Hastamızı şu anda yoğun bakıma çıkarıyoruz. Beyin kanamalarının genel olarak hayati risk vardır şu anda genel durumu oldukça stabil" dedi.

Rauf Denktaş'ın oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, babasının genel durumunun iyi olduğunu ifade etti.

"DURUMU İYİYE GİDİYOR"

Hastaneye kaldırılan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın doktoru Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, "Sayın Denktaş'ın şu anda kolları ve bacakları hareket etmekte, şuuru açık ancak bir miktar şuurunda dalgınlık var. Önemli bir beyin rahatsızlığı geçirmiştir. Durumu iyiye gitmektedir" dedi.

Rauf Denktaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, "Bize geldiğinde şuuru açıktı fakat bir dalgınlığı vardı, sol tarafı çok az hareket eder durumdaydı. Bizim çektiğimiz ilk MR'da sağ ana arter, yani şah damarı kapalı görünüyordu. Bu arada biz, kanı sulandıran tedaviye başlamıştık. Daha sonra çektiğimiz anjiyoda damarın açılmış olduğunu ve daha uç bir damarın tıkalı olduğunu gördük. Kısa bir zamanda müdahale edildi. Cerrahi müdahale veya başka bir girişime gerek kalmadı.

Damarlara içeriden girilerek açılması gibi bir tedavi hazırlanmıştı ama öyle bir tedaviye gerek kalmadı ana damar açıldığı için. İlk yapılan müdahaleye iyi tepki verdiği için bu bizi çok memnun etti. Durumu şu anda iyiye doğru seyretmeye başladı. Çok önemli bir rahatsızlıktır. Çok temkinliyiz. Bütün ekip burada, çok yakın takip ediyoruz. Bünyesi ve ilaçlara olan bağışıklığı, yoğun bakımdaki süresini belirleyecek. Öncelikle bugünü geçirmemiz lazım. İnşallah her şey yolunda giderse, yarın daha iyi haberler
alabiliriz. Burada zaman çok önemlidir. Kanın pıhtılaşması arttığı zaman beyin damarlarında kalpte olduğu tıkanıklılıklar yapabilir" diye konuştu. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.05.25 08:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A