Denizli'de korkunç kaza!

Denizli'de korkunç kaza!

Denizli'nin Çivril İlçesi'nden aldığı bir yaşındaki hastayı merkezdeki hastaneye götürmek üzere yola çıkan ambulans karşıdan gelen otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobilde bulunan iki mühendis, alev alan ambulansın şoförü, bir yaşındaki çocuk ve annesi yanarak hayatını kaybetti.

2012.03.20 10:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Denizli'de korkunç kaza!

Kazada yaralanan ambulans doktoru, bir acil tıp teknikeri ile hasta çocuğun babası Uyar Aydoğan hastanede tedaviye alındı. Kazada ölen mühendislerden Cemal Ertürk'ün kısa süre önce baba olduğu, mutluluğunu arkadaşlarıyla kutladığı, daha sonra da alkollü olarak yola çıktığı ve kullandığı otomobille şerit ihlali yaptığı öne sürüldü.
Kaza, Çal İlçesi'ne bağlı Denizler Beldesi yakınlarında bugün saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Çivril İlçesi'nde yaşayan makine mühendisi 25 yaşındaki Cemal Ertürk, kısa süre önce baba oldu. Mutluluğunu arkadaşlarıyla paylaşmak isteyen Ertürk, dün kent merkezindeki bir mekanda arkadaşlarıyla biraraya geldi. Gece geç saatlere kadar mekanda kalan Ertürk, kendisi gibi Çivril'de oturan arkadaşı gıda mühendisi Arif Dökmetaş (33) ile evlerine gitmek üzere bugün saat 02.00 sıralarında yola çıktı.

ŞERİT İHLALİ KAZA GETİRDİ

Alkollü olarak direksiyon başına geçtiği öne sürülen Cemal Ertürk'ün kullandığı otomobil Denizler Beldesi yakınlarında iddiaya göre şerit ihlali yaptı ve Çivril İlçesi'nden aldığı 1 yaşındaki hasta Mert Aydoğan ile annesi Türkan (38) ve babası Uyar Aydoğan'ı (38) merkezdeki hastaneye götürmek üzere yola çıkan Hüseyin Akyaka (41) yönetimindeki ambulansla çarpıştı.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, çarpışmanın etkisiyle ambulans alev aldı. Hurdaya dönen otomobildeki sürücü Ertürk ile yanındaki Arif Dökmetaş olay yerinde hayatını kaybetti. Ambulans şoförü, bir yaşındaki Mert ve annesi Türkan Aydoğan yanarak hayatını kaybetti. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Ambulansta bulunan ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan doktor Mehmet Özer ile Acil Tıp Teknikeri (ATT) Barış Eren (30) ve Uyar Aydoğan olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralılardan minik Mert'in babası Uyar Aydoğan'ın durumunun ağır olduğu, doktor Mehmet Özer'in tedavisinin ardından taburcu edildiği ve Barış Eren'in de sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

AMBULANSTAN FIRLADI HAYATI KURTULDU
Denizli'de 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında yaralı kurtulan Acil Tıp Teknikeri Barış Eren, korkunç kazayı anlattı. Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Barış Eren, Çivril Devlet Hastanesi'nden hastayı alıp Denizli Devlet Hastanesi'ne getirmek için yola çıktıklarını belirtip, "Yolda gelirken önümüze çıkan otomobille çarpıştık. Ambulanstan savrulduğumu hatırlıyorum. Arkadaşlar gelip beni alarak Denizli'ye getirdiler. Araçta kaç kişi vardı bilmiyorum. Şans eseri kurtulanlardan biri de benim. Eğer fırlamasaydım ölebilirdim. Ambulansın ön tarafı yanıyordu" diye konuştu.

TABİP ODASI: AMBULANSTA ÇIKAN YANGIN ARAŞTIRILSIN

Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, sağlık çalışanlarının yaşadığı kaza nedeniyle çok üzüntülü olduklarını dile getirip, ambulansta çıkan yangının araştırılmasını istedi. Sağlık görevlilerinin özveriyle gece gündüz çalıştığını ifade eden Çağırgan, "Çok üzgünüz, görevi başında hayatını kaybeden şoför arkadaşımızın yakınlarına sabır, yaralanan doktor arkadaşımıza da geçmiş olsun diyorum. Sağlık çalışanları özveriyle çalışıyor, gecenin bir yarısında Denizli'ye hasta getiriyor. Yaşanan kazadan ders alınması lazım. Şöför arkadaşın ambulansın alev alması sonucu öldüğünü öğrendik. Bunun araştırılması gerekir. Ambulanslar güvenilir mi değil mi? Böyle bir bir yangın neden çıkıyor. Bir ihmal varsa üzerine gidilmesi lazım. Eldeki mevcut ambulansların da daha güvenli hale getirilmesi gerekir diye düşünüyoruz" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.03.20 10:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A