Deniz gözlüklü eylemciler polisi alarma geçirdi

Deniz gözlüklü eylemciler polisi alarma geçirdi

ANTALYA'da Halkevi üyesi bir grubun, Taksim Gezi Parkı gözaltılarını protesto için, suç unsuru olarak gösterilen ameliyat maskesi, deniz gözlüğü, fularla yürüyüş yapması, polisi alarma geçirdi.

2013.06.19 22:55 - Son Güncellenme: 2013.06.19 22:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Deniz gözlüklü eylemciler polisi alarma geçirdi

Çevreciler ise nesli tükenme tehlikesi altındaki Caretta Caretta'ların üreme alanına Kadriye Belediyesi'nin kır gazinosu inşaatına başlamasını protesto etmek amacıyla 'duran adam' oldu.

Akşam saatlerinde araç trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, sloganlar atarak Antalya'da Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Meşru ve Haklı Direnişimizi Karalayamazsınız Biz Halkız' yazılı pankart arkasında toplanan grup, yol boyunca 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş' sloganı attı. Slogana vatandaşlardan da alkışlarla destek gelirken, grup Antalya Valilik binasına 200 metre yaklaştığında polis alarm durumuna geçti.

Grubun Cumhuriyet Meydanı'nın hemen üst tarafında bulunan valilik binasına doğru yürüyüşe geçeceğini, yüzlerindeki maske ve deniz gözlüklerini olası müdahaleye hazırlık olarak değerlendiren polis, valilik binasının hemen arkasında konuşlandığı yerden çıktı. Valilik binası etrafında TOMA'lar ve çevik kuvvet ekipleriyle güvenlik önlemi alındı. Fakat grup daha önce açıkladığı eylem güzergahına sadık kaldı ve Cumhuriyet Meydanı'nda Halkevi'ne ait çadırların bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı. Eylemciler arasında çocuklar ve başörtülülerin bulunması dikkat çekti. Basın açıklamasında, Ak Parti iktidarına karşı her gün yeni bir direniş biçimi ortaya çıkarıldığı ifade edildi. Halkevi üyeleri meydanın bir kenarında basın açıklamasına devam ederken, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli'nin etrafında ise onlarca kişi 'duran adam' eylemine başladı. Eylemcilerden bir kısmı kitap okurken, beyaz önlüğüyle bir tıp öğrencisi meydanda ders çalıştı.

CARETTA CARETTA İÇİN DURDULAR

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı turizm beldeleri Belek ve Kadriye'de nesli tükenme tehlikesi altındaki Caretta Caretta'ların üreme alanına Kadriye Belediyesi'nin kır gazinosu inşaatına başlamasını protesto eden çevreciler ise Caretta Caretta'lar için 'duran adam' oldu. Antalya, Isparta, Burdur, Denizli ve Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, Belek olarak bilinen sahilde belediyenin Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanlarını kır gazinosu ve çeşitli tesisler yaparak yok ettiğini ve devam eden inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi. Burada yapılan işlemin hem birinci derecede doğal sit alanı olması hem de uluslararası sözleşmelere aykırılığı nedeniyle hukuka aykırı olduğunu dile getiren Gündüz, Carettta Caretta'ların nesli tükenme tehlikesi ve koruma altında olan canlılar olduğunu, yaşam alanlarının yok edilmemesi için hukuki olarak da gereken mücadelenin yürütüldüğünü kaydetti. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.19 22:55 - Son Güncellenme: 2013.06.19 22:55 - HABER MERKEZİ
A