Demirören konuştu

Demirören konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, zorlu Hollanda ve Estonya maçları öncesinde gundeme iliişkin açıklamalar yaptı.

2012.09.05 15:51 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:52 - Spor
A
Demirören konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım kafilesinin bulunduğu Hollanda'da Lig TV canlı yayınına katılarak, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

İlk olarak A Milli Takım'ın, Hollanda ile karşılaşacağı maçı değerlendiren Başkan Demirören, "Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısız sonuçları bizim için kriter olmamalı. Onlar Hollanda'ysa, biz de Türkiye'yiz. Kendimiz gibi oynamalıyız. Hollanda önemli değil, 10 maç oynayacağız. Mühim olan Türk takımı olarak, yepyeni kadroyla Brezilya hedefine ulaşabilmemiz" ifadelerini kullandı.

Grup eleme maçlarına ilk olarak Hollanda deplasmanıyla başlanılmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Başkan Demirören, "Hollanda, grubun en kuvvetli takımı olarak görünüyor. İlk ve son maçlarımızı Hollanda'yla oynayacağız. Bizim için avantajlı bir fikstür. Hep aynı şeyi söylemek istemiyorum, ama ben gruplardan çıkma konusunda ümitliyim" cevabını verdi.

''Beyaz gömlek beyaz tişört''

Avrupalı gurbetçilerimiz başta olmak üzere Milli Takımı desteklemeye gelecek taraftarlara seslenen Demirören, "Bu maç için 16 bin bilet istemişler. Ama küfürsüz ve güzel şekilde Milli Takımı desteklesinler. Şimdi Avrupa'da kötü bir imaj yaratıldı. Tuttukları takım formaları çok güzel, ama Milli Takım formasıyla gelsinler. En azından beyaz gömlek, beyaz tişörtle gelsinler. Bizim tercihimiz Milli Takım forması. Milli Takım taraftarı oluşturmamız lazım. Bizim formamızı giyen taraftar profili oluşturmamız lazım" dedi.

Yönetim kurulu olarak yeni bir uygulama başlattıklarını kaydeden Demirören, Estonya maçının biletlerini Federasyonun "www.tff.org" adresinden satmaya başladıklarını anımsattı. Demirören, satışların oldukça başarılı gittiğini vurgulayarak, taraftarların da bu durumdan memnun olduğunu ve uygulamayı diğer maçlarda da sürdüreceklerini ifade etti.

''Olaya 1 maçlık bakmamak lazım''

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takın Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Ukrayna, Portekiz, Avusturya maçlarının oynandığını ve tarihte ilk kez Portekiz'in mağlup edildiğini anımsatan Başkan Demirören, "Hocamız kendi kişiliğini takıma yansıtmış. Futbolda uzun vadeli projeler önemlidir. Doğru bir tercih yapmışız. Bu bir süreç, 2014'e kadar inişler ve çıkışlar olacaktır. Bir maçta iş bitmiyor. Hocamıza herkesin destek olması gerekiyor. Olaya bir maçlık bakmamamız lazım. 2 senelik bir süreç geçireceğiz. Oyuncularımızın, hocalarına inançları güvenleri tam. Bunu da kırmamak lazım" şeklinde konuştu.

''Milli takımın kendi kamp yeri yok''

Milli Takımda forma giyen genç isimlere yönelik değerlendirmeleri de sorulan Başkan Demirören, "Yeni isimler gelmeye devam edecek. Bunların araştırmalarını ekibimiz, hocalarımız yapıyor. Ancak bizi üzen, yeni isimlerin Türkiye'den gelmemesi. Onun için Federasyon olarak altyapıya önem veriyoruz. Önemli projemiz de Riva. Hedefimiz Ocak ayında temelini atmak ve 1.5 yıl içinde bitirmek. Milli Takım'ın kendi kamp yeri yok. Otellerde kamp yapıyoruz. Takımların sahalarında antrenmana çıkıyoruz. Federasyonun kendi binası bile yok. Onun için Riva'ya ayrı bir önem veriyoruz. İnşallah Milli Takımızı 2014'te Brezilya'ya Riva'dan uğurlayacağız" dedi.

''Cüneyt Çakır gibi hocalarımızla iftihar ediyoruz''

Avrupa maçlarında görev alan hakemlerimizin performanslarına değinen Demirören, "Biz hocalarımızın değerini anlamıyoruz, Avrupa çok daha iyi anlıyor. Bir maçta onları eleştiriyoruz. Böyle eleştiriler yaparak alttan gelen isimleri de korkutmamız lazım. 'Böyle bir hata yaparsam beni de eleştirirler' dedikleri anda korku başlar. Bizim onlara sahip çıkmamız lazım. Unutmamak gerekir ki, futbol bir hata oyunudur. Nasıl bir futbolcu hata yapıp kendi kalesine gol atıyorsa, yanlış pas verip gol oluyorsa; hakem de hata yapabilir. Cüneyt Çakır gibi hocalarımızın hepsiyle iftihar ediyoruz" ifadelerini kullandı.

''Çim yetiştirmeyi düşünüyoruz''

Hollanda maçı öncesi liglerin geç başladığı ve takımların hazır olmadığı yorumu üzerine TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Liglere başlama tarihini 19 Ağustos olarak seçerken, bayrama denk geliyordu. Hatta bununla ilgili eleştiriler de oldu. Bu eleştiren kişiler unutuyor ki, bayramlarda her zaman maç oynanır. Maçlar başladığında sıcaklar vardı, hala bazı yerlerde maçları 21.45'te başlatıyoruz. Hocamızın bize verdiği öneri; Milli maçtan en az 3 hafta önce liglerin başlatılması yönündeydi. Ligleri ona göre organize edip başlattık. Daha erken de olabilirdi, ancak Türkiye'nin sıcak hava şartları da belli.

Ayrıca statlardaki bu zeminleri gördükten sonra kendimiz çalışma yapma kararı aldık. Saha zeminleri en büyük şikayet konularından biri. Biz Federasyon olarak bu saha zeminlerini gördükten sonra önümüzdeki sene için bir çalışma yapıyoruz. Hatta kendimiz çim yetiştirmeyi bile düşünüyoruz. Böyle bir çalışmayı yürütüyoruz. Bu arada kriterleri de daha da ağırlaştıracağız. Yaptırımlar uygulayacağız ve eğer saha zeminleri istediğimiz şekilde değilse; gerekirse o sahada maç oynatmayıp başka sahada oynatacağız. Bu yaptırımları şu an oluşturduk, önümüzdeki sene uygulamaya koyacağız" dedi.

Emre ve Arda hakkında

Emre ve Arda'nın Avrupa'da Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil ettiklerinin anımsatılması üzerine Demirören, "Emre ve Arda gibi birçok futbolcumuzu Avrupa'da görmemiz lazım. Bu ancak temelden başlayan eğitimle olabiliyor. Bundan sonra ben Avrupa'da pek çok futbolcumuzu göreceğimize inanıyorum. Bizim oyuncularımız Avrupa'ya gitmeye çekiniyorlar; çekinmemeleri lazım. Türk Futbolcuların birbirinden hiçbir farkı yok, yeter ki kendimize güvenelim. Arda, Emre gibi oyuncular başarılı oldukça, Türk oyunculara yeni taleplerin de olacağına inanıyorum" diye konuştu.

''Avrupa'da başarılı olmamız lazım''

Türk takımlarının Avrupa kupalarından erken elendiklerine ilişkin soruya ise, Demirören, "Sonuçta kendi özümüze dönmemiz lazım. Kendi oyuncularımızla Avrupa'da başarılı olmamız lazım. İstikrar lazım. İnşallah Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa'da başarılı olurlar. Yoksa Şampiyonlar Ligi'ne tek takım olarak katılma tehlikesi var" uyarısında bulundu.

TFF Başkanı olarak tek hayalinin değil, hayallerinin bulunduğunu belirten Demirören, "Tabi ki; Dünya Kupası finallerinde Türk Milli Takımı'nın başarılı olmasını, Türk takımlarının Avrupa'da başarılı olması istiyorum. Taraftar profilinin değiştirilmesi. Değiştirme derken; çirkin tezahüratların spordan uzaklaştırılmasını kast ediyorum, sahaya girilmemesini kast ediyorum. Altyapıdan gelen oyuncuların eğitimli bir şekilde gelmesi gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Son sözleri sorulan Demirören, "Benim 6 aylık dönemde edindiğim tecrübeye göre, bu ülke milli takımının Brezilya'ya gitmeyi hak ettiğidir. Türk Milli Takımı'nı herkes desteklesin" dedi.
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.09.05 15:51 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:52 - Yağmur
A