'Davayı uzatmak için yapılanlara şaşıyoruz'

'Davayı uzatmak için yapılanlara şaşıyoruz'

Balyoz davasına da bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, Mc Donalds'a bomba konulması davasında duruşmaların kısa aralıklarla ertelenmesine tepki gösteren avukatlara, "Biz bu ülkede uzun yargılama var diye AİHM'e koşanların, dava karar aşamasına geldiğinde uzatmak için yaptıklarına şaşırıyoruz" dedi.

2013.04.15 13:12 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:13 - Güncel
A
'Davayı uzatmak için yapılanlara şaşıyoruz'

İstanbul Kadıköy'de Mc Donalds önüne bırakılan bombaya ilişkin tutuklu sanıklar Tekin Tangün ile Aysun Akdağ'ın yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu sanıkların hazır bulunduğu duruşmada avukat Adil Güreşçi ile Mahkeme Başkanı Ömer Diken arasında geçen konuşma dikkat çekti.

Mc Donalds'a bomba atıldığında müvekkili Tekin Tangün'ün şehir dışında olduğunu iddia eden Güreşçi, "Ancak celse arasında atanan polis bilirkişilerin düzenlediği raporda, müvekkilimle irtibatlandırılmak istenen telefon ile bomba düzeneğindeki telefon arasında görüşme olduğu söyleniyor. TİB kayıtlarında ise bu iki telefon arasında arama kaydı olmadığı belirtiliyor. Raporlar arasındaki çelişkinin Adli Tıp'tan ya da bir üniversiteden alınan raporla giderilmesini istiyoruz" dedi. Alınacak yeni raporun mahkemenin sadece iki ayını alacağını dile getiren Adil Güreşçi, "Hep 6 ay atardınız duruşmayı, şimdi 3 gün ileri atıyorsunuz sadece" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken avukat Güreşçi'ye, "Uzun yargılamaları eleştirmiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Kısa süreli dava günleri uygulamalarının sadece kendilerine işlendiğini iddia eden Avukat Güreşçi, müvekkilinin 36 yıl ile yargılandığını ve davada uzun celse aralarının olmasının sıkıntı olmayacağını söyledi. Ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken ise, "Sizle alakalı değil, genel olarak söylemek istiyorum. Biz bu ülkede uzun yargılama var diye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne koşanların, dava karar aşamasına geldiğinde uzatmak için yaptıklarına şaşırıyoruz" dedi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, Avukat Adil Güreşçi'nin yeni rapor alınması yönündeki talebini de reddetti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.15 13:12 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:13 - Zeynep Çelik
A