'Çürük meyvelerden meyve suyu' görüntüleri tepki çekti

'Çürük meyvelerden meyve suyu' görüntüleri tepki çekti

Konya'da süt kazanında süt banyosu skandalı konuşulurken şimdi de TikTok üzerinden paylaşılan 'çürük meyve suyu' videosu sosyal medyada tepki çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı sosyal medya hesaplarında çürük elmaların toplanıp meyve suyu yapılacağına dair iddiaların yer aldığı bir görüntünün paylaşılması üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı.

2020.11.12 17:29 - Son Güncellenme: 2020.11.12 22:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'Çürük meyvelerden meyve suyu' görüntüleri tepki çekti
00:34 'Çürük meyvelerden meyve suyu' görüntüleri tepki çekti

İLGİLİ VİDEO

'Çürük meyvelerden meyve suyu' görüntüleri tepki çekti

Sosyal medyada yayılan ve henüz nerede çekildiği bilinmeyen 'çürük meyvelerde meyve suyu' görüntüsü büyük tepki çekti. İddi̇aya göre çürük, ezi̇lmi̇ş, hatta küflenen elmalar meyve suyu yapılacaktı. Görüntülerde bir depoda kasa kasa elmalarla ilgili işlemler yapıldığı görülüyor. 

Çürük meyveleri görüntüleyen kişinin de elmaların meyve suyu yapıldığını söylediği duyuluyor. Ayrıca işletme sahibi olduğu iddia edilen kişi de videoda yer alıyor. 

"ONU ÇEKME"

Görüntülerde yer alan diyalogda ise, kayıt altına alan kişiye arkadaki kişinin 'Onu çekme' dediği, karşılığında ise, 'Vallahi çekeceğim ağabey. Millet ne içtiğini görsün' yanıtını aldığı duyuluyor. 

ZARARLARI NELER?

Çoğunlukla çürük meyvelerden yapılan meyve suları insan sağlığına zararlı bazı toksinler içerir. 

Örneğin elma üzerinde bulunan küfler meyve suyuna uygulanan pastorizasyon işlemi sırasında kaybolsa da bir başka toksin olan mikotoksinler varlığını sürdürmeye devam eder. 

Bu toksinin de tat alma duyuları yoluyla anlaşılması mümkün değildir. Bu nedenle çürük meyve ile meyve suyu yapımının insan sağlığına ciddi zararları olan bazı zehirli metobolitlerin ortaya çıkmasına neden olduğu belirtiliyor. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, halk sağlığını tehlikeye atacak hiçbir uygulamaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesinlikle müsade edilmeyeceği belirtilerek, şu ifadeye yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında çürük elmaların toplanıp meyve suyu yapılacağına dair iddiaların yer aldığı bir görüntünün paylaşılması üzerine ekiplerimiz konuyla ilgili derhal inceleme başlatmıştır. Gıda ile ilgili her türlü şikayeti Alo 174 Gıda Hattı ya da 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp İhbar Hattı'na yönlendirebilirsiniz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.11.12 17:29 - Son Güncellenme: 2020.11.12 22:49 - HABER MERKEZİ
A