Cumhurbaşkanı tweetini TV'de altyazı olarak görünce...

Cumhurbaşkanı tweetini TV'de altyazı olarak görünce...

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk tweetinin hikayesini anlattı.

2013.05.09 21:27 - Son Güncellenme: 2013.05.09 21:28 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı tweetini TV'de altyazı olarak görünce...

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde bir konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Twitter kullanımı anlattı.
Özellikle ABD'deki 2008 seçimlerinde sosyal medyanın büyük bir rol oynadığının farkedilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığında da sosyal medyaya ilginin arttığını söyleyen İlter, Cumhurbaşkan'ı Gül'ün Twitter anlatılınca ilgisinin ona kaydığını ve sosyal medyaya Twitter üzerinden girdiklerini belirtti.

İLK TWEETİ TV'DE ALT YAZI GEÇİNCE ÇOK ŞAŞIRDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk tweetinin hikayesini de anlatan İlter: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ilk tweetini atmak için ben bilgisayar başına geçtim. Kendisinin ifadelerini Twitter'dan paylaştık. Biraz sonra odaya bir yetkili girdi ve televizyon kanallarında sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadelerinin alt yazı geçtiğini söyledi. Sayın Cumhurbaşkanı makamındaki televizyondan açtığı haber kanalında az önceki tweetinin alt yazı olarak geçtiğini görünce 'Yahu bu ne güzel bir şeymiş' diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Ardından attığımız tweet de alt yazı olarak geçince sayın Cumhurbaşkanı Twitter'ın çok güçlü bir mecra olduğunun farkına vardı." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün tweetlerini noktasına virgülüne kadar kendisinin attığını belirten İlter, aynı zamanda Gül'ün Twitter üzerinden gelen tweetleri de kontrol ettiğinden bahsetti.

CUMHURBAŞKANI TROLL HESAPLARA TEPKİLİ
Twitter üzerinden çok ilginç hikayelerin yaşandığını belirten İlter, bir gün Cumhurbaşkanı Gül'ün ünlü futbolcu Mesut Özil hakkındaki bir demecinin ardından Twitter'da Mesut Özil isminde bir hesaptan Cumhurbaşkanı'na mention atıldığı ve Cumhurbaşkanı'nın bu tweeti görmesinin ardından araştırma yaptıklarını söyleyen Kemal İlter, hesabın fake bir hesap olması karşısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Demek burada böyle şeyler de oluyormuş" diyerek tepki gösterdiğini anlattı.

BAŞBAKAN DA SOSYAL MEDYANIN GÜCÜNÜN FARKINDA
Twitter hakkında Başbakan Erdoğan'ın "orada hakara makara yapılıyor" eleştirisine dönemsel şartların neden olduğunu belirten İlter, Başbakan Erdoğan'ın da sosyal medyanın gücünün farkında olduğuna inandığını söyledi. Kemal İlter ayrıca Cumhurbaşkanı'nın yakında kendisine atılan mentionlara da cevap verebileceğini belirtti.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.09 21:27 - Son Güncellenme: 2013.05.09 21:28 - HABER MERKEZİ
A