Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla sanat ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla sanat ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada ''Her neredeyseniz bilin ki bu millet estetik manada küllerinden dirilmek için sizi bekliyor. Gelin ve geç kalmışlığımızı medeniyete yöneltin. Gelin Türkiye'nin gücüne birlikte güç katalım'' çağrısında bulundu.

2020.12.30 16:45 - Son Güncellenme: 2020.12.30 17:58 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla sanat ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ödüllerin verildiği isimleri açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Beklediğimiz o sanatçı, slogan atarak kendini göstermeye çalışmayacak, başarıları ile dünyanın en muhteşem salonlarında ayakta alkışlanacak. Beklediğimiz o sanatçı, marifetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil, kanatlanıp uçurduğu kanadıyla gösterecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Ülkemizin ilim sanat hayatına yön veren siz kıymetli dostlarımla buluşmanın bahtiyarlığı içindeyim. 

Şu bereketli Anadolu sanat üretimi için büyük bir klasör gibidir. Göbeklitepe'den, Eti'den, Roma'dan, Osmanlı'dan bugüne katman katman kültür, yığın yığın sanat barındıran zamanın ruhu bu topraklarda yaşamaktadır. Bugün dünya müzelerini dolduran tarih hırsızlığı olan eserlerimize bir bakın. 

Sanat teorilerinin çöktüğü, sanat ortamının değişime uğradığı bir çağda yaşıyoruz. Ülkemiz, dünyaya yalnızca yeni eserler sunmakla kalmayacak, geleceğin sanat mefhumlarının payandalarını da temellendirecektir. Beklediğimiz o sanatçı vaktini ve enerjisini dünyanın iyiliği adına ürettiği eserleri ile gösterecek, dünyadaki akranlarını geride bırakacaktır.

Beklediğimiz o sanatçı, slogan atarak kendini göstermeye çalışmayacak, başarıları ile dünyanın en muhteşem salonlarında ayakta alkışlanacak. Beklediğimiz o sanatçı, marifetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil, kanatlanıp uçurduğu kanadıyla gösterecektir. Her neredeyseniz, siz ey gönül eri sanatçılar, bilin ki bu millet estetik manada küllerinden dirilmek, yitik hazinesine yeniden kavuşmak için sizi bekliyor. 

ÖDÜL VERİLEN İSİMLER

Her yıl bu anlayışla ödül verilecek isimleri belirliyoruz. Eğer bu topraklarda doğu-batı sentezi mümkünse bunu kişiliğinde gerçekleştirebilen insanlardan biri Saadettin Ökten'dir. Derslerinde olsun, dost meclislerinde olsun onun dilinden bizim şiirimizi dinleyenler medeniyetimizin inceliklerini daha yakından tanıma fırsatı bulmuştur.

Özdemir Erdoğan'a müzik alanındaki ödülümüzü takdim edeceğiz. İsmail Kara, İslami ilimlerde özgün çalışmalarıyla adından söz ettiren bir hocamızdır. Sosyal bilimler ödülünü kendine takdim edeceğiz.

Sinema alanındaki ödülümüzü Derviş Zaim'e takdim edeceğiz. İbrahim Tenekeci kardeşimize edebiyat ödülümüzü takdim edeceğiz. Koleksiyon dalında ödüle Mehmet Çebi layık görüldü. 

Bu yılki vefa ödülümüzü merhum Necmeddin Okyay adına vereceğiz. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2020.12.30 16:45 - Son Güncellenme: 2020.12.30 17:58 - Kübra Coşar-pasif
A