Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Özel Oturumu'nda 'koronavirüs' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Özel Oturumu'nda 'koronavirüs' mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in teklifiyle düzenlenen BM Salgın Özel Oturumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

2020.12.03 17:34 - Son Güncellenme: 2020.12.03 17:42 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Özel Oturumu'nda 'koronavirüs' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in teklifiyle düzenlenen BM Özel Oturumu'nda konuştu. Erdoğan, "(Kovid-19'la mücadele) Uluslararası toplum, 21'inci yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıyadır" dedi.

Erdoğan, "Bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarı, uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmadır. Tedbirlerin kapsayıcı olması, hassas ve dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına özen gösterilmesi elzemdir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Covid-19 hastalığının bir süre daha bizimle olacağının farkındayız. Nitekim, son haftalarda dünya genelinde vaka, hasta ve vefat sayılarında yaşanan tırmanış, bu gerçeği hepimize hatırlatmaktadır. Bu süreçte sadece salgınla değil, aynı zamanda artan İslam düşmanlığı, yabancı karşıtlığı ve ırkçılıkla da mücadele edilmesi gerekiyor.

Salgının bize hatırlattığı bir diğer husus BM sisteminin günümüz tehdit ve ihtiyaçları ışığında reforma tabi tutulması gereğidir. BM sisteminin daha etkin, demokratik, adil ve şeffaf hale getirilmesi için Genel Kurul'un güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2020.12.03 17:34 - Son Güncellenme: 2020.12.03 17:42 - HABER MERKEZİ
A