Cumhurbaşkanı Erdoğan: 26 vefatımız, 885 yaralımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 26 vefatımız, 885 yaralımız var

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da partisinin il kongresinde konuştu. Erdoğan İzmir depremiyle ilgili, "26 can kaybı, 885 yaralı, 15 yoğun bakım hasta var" dedi. Erdoğan ayrıca, "Yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz" ifadelerini kullandı.

2020.10.31 14:24 - Son Güncellenme: 2020.10.31 16:08 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 26 vefatımız, 885 yaralımız var
08:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 26 vefatımız, 885 yaralımız var

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 26 vefatımız, 885 yaralımız var

00:29 Enkazdan 17 saat sonra yürüyerek çıktı!

İLGİLİ VİDEO

Enkazdan 17 saat sonra yürüyerek çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da partisinin Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Buradaki konuşmasında İzmir depremine değinen Erdoğan, "26 vefatımız var, 885 yaralımız var, 15 yoğun bakımda olan hastamız var. İzmir'e ve depremin hissedildiği tüm şehirlerimize geçmiş olsun diyorum" dedi.

Ekonomiyle ilgili mesajlar veren Erdoğan, "Ekonomideki büyük yapısal değişim, en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihi öneme sahiptir. Ülkemizi ekonomi alanında kuşatmaya çalışanlara cevabımızı, yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

İZMİR DEPREMİ

Dün İzmir'de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 26 vefatımız var, 885 yaralımız var, 15 yoğun bakımda olan hastamız var. İzmir'e ve depremin hissedildiği tüm şehirlerimize geçmiş olsun diyorum. Devletimiz deprem anından itibaren tüm bakan arkadaşlarım, milletvekillerimiz, kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD'ımız, hep birlikte imkanlarımızla İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk. Vatandaşlarımz ayardımcı olunması faaliyetleri eksiksiz yerine getirilmektedir. Yıkılan evlerine yerine yenilerini yapacağız. 

"TÜRKİYE BU SÜREÇTE EN ÇOK HEDEFE KONULAN ÜLKE"

Batı ülkelerinin faşizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi hastalıklarının karşılaşılan ilk ciddi krizde hemen nüksettiğini görüyoruz. Ucuz iş gücü olarak gördükleri insanların ülkelerine gelişini teşvik edenler şimdi sığınmacı akınına karşın sınırlarını kapatıyor. Bir dinin peygamberine karşı sergilenen çirkinlikleri özgürlük kılıfı altında savunmaya kalkanlar, en çok da demokrasi kavramına zarar veriyor. Türkiye, bu süreçte en çok hedef konulan ülke konumundadır. 

Dini fanatizm ile İslam'a ve Müslümanlara ırkçı saiklerle, Türklere ve diğer yabancılara nefret besleyenler artık bu duygularını gizleme gereği dahi duymuyor. Bir dinin peygamberi bir ülkenin yöneticisine sergilenen çirkinlikleri özgürlük kılıfı altında savunanlar demokrasi kavramına zarar veriyor. Peygamber efendimize edilen her hakaret, tüm Müslümanları hedef almaktır. Şahsıma edilen her hakaret Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tamamını hedef almaktır. Provokasyonlara asla itibar etmeyeceğiz. 

"EKONOMİMİZİ SALGINA VE SALDIRILARA KARŞI AYAKTA TUTUYORUZ"

Bölge ve dünyada yaşanan hemen her mesele doğrudan ülkemizi ilgilendiriyor. Türkiye'nin Libya'dan Karabağ'a kadar aktif rol almasının sebebi hem haklarını korumak hem de dostlarının yanında yer aldığını göstermektir. Tüm bunları yaparken ülkemizdeki vatandaşlarımızın dertlerini ve beklentilerini de ihmal etmiyoruz. Ekonomimizi maruz kaldığımız saldırılara ve koronavirüs salgınına karşı ayakta tutuyoruz. 

"EKONOMİDEKİ YAPISAL DEĞİŞİM, EN AZ KAPİTÜLASYONLARIN KALDIRILMASI KADAR TARİHİ ÖNEME SAHİPTİR"

Yıllarca bu ülkeyi faiz, kur, enflasyon üçgeni ile sömürenlerin oyununu birer birer bozuyoruz. Tüm güçleri ile saldırmalarının sebebi budur. Ekonomideki büyük yapısal değişim, en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihi öneme sahiptir. Ülkemizi ekonomi alanında kuşatmaya çalışanlara cevabımızı, yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz. Bunun için milletimizden biraz daha sabır, metanet, gayret bekliyorum. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''İzmir depremi dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye mesajlarını ileterek yardıma hazır olduğunu bildiren tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tüm kurumlarımızla sahada vatandaşımızın yanındayız, duruma tam olarak hakimiz.'' açıklamasında bulundu.

İzmir depremi dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye mesajlarını ileterek yardıma hazır olduğunu bildiren tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2020.10.31 14:24 - Son Güncellenme: 2020.10.31 16:08 - Ali Yaşar
A