Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon doz aşı gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon doz aşı gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı konusunda şu anda ikinci parti aşının onayı Çin'den çıktı, büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek." dedi. Erdoğan, "restoranlar yeniden açılacak mı?" sorusuna, "Restoran ve kafelerle ilgili Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz. Verilere göre gerekirse bir esneme yapılabilir." yanıtını verdi.

2021.01.22 13:57 - Son Güncellenme: 2021.01.22 14:38 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon doz aşı gelecek
08:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon doz aşı gelecek

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon doz aşı gelecek

"10 milyon doz Çin aşısı bu hafta sonu gelebilir..."

Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan, İstanbul Çengelköy'de kıldığı cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aşılama programına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "İkinci parti aşımız, nasip olursa onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz bir 10 milyon gelecek" dedi.

RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Corona virüs önlemleri kapsamında kapalı olan kafe ve restoranlara da değinen Erdoğan, "Restoran konusunu kabine toplantısında değerlendireceğiz. Endişelerimiz var. Ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Böyle bir riske girmek istemiyoruz. Elimizdeki verilere bakarız buna göre bir esneme yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

"KESİNLEŞMİŞ TARİH, HAZİRAN 2023"

Cumhurbaşkanı erken seçim iddialarına da değindi. "Biz muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Takvim Haziran 2023" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bundan önce erken seçim falan söz konusu değil. Oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Erken seçim yaygaraları oturmamış, ne elde edebiliriz diye düşünenlerin hayalidir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır. Bu tarih de Haziran 2023'tür."

REFORM ÇALIŞMALARI 

Erdoğan, Hukuk ve ekonomi alanlarındaki reform çalışmaları için ise "Reform paketiyle ilgili kendi içimizde çalışmalarımızı yaptık. Değerlendirmelerimizi yaptık. Ekonomi ile ilgili çalışmalarımızı da yapıyoruz, önümüzdeki haftalarda bu konudaki açıklamamızı yaparız" değerlendirmesini yaptı.

ORTAK OPERASYON OLUR MU?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Irak ziyareti hatırlatılarak 'Ortak bir operasyon olur mu' sorusuna ise Erdoğan,  "Her zaman benim bir sözüm var, bir gece ansızın gelebiliriz" yanıtını verdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.22 13:57 - Son Güncellenme: 2021.01.22 14:38 - Ali Yaşar
A