Çocuklar haklarını çektikleri filmlerle savunuyor
Türkiye'de ilk kez düzenlenen Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Bursa'da başladı.
2011.11.21 11:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yanı sıra UNİCEF tarafından desteklenen Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Açılış töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, yarınların teminatı olan çocukların haklarını bilmesi ve bu hakların toplum tarafından özümsenmesinde bu festivalin büyük rol oynayacağını ifade etti.
Dünyada ve Türkiye'de haklarından mahrum, ihtiyaç sahibi çocuklar olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Harput, şöyle konuştu: "Ne yazık ki sokaklarda yaşayan, eğitim hakkından, sevgiden, şefkatten mahrum kalmış çocuklarımız Bursa'da da mevcuttur. Bizim, vicdani olduğu kadar kanuni görevimiz, onlara sahip çıkmak ve topluma faydalı fertler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa edecek olanlar çocuklarımızdır. Haklarından mahrum kalmış çocuklarımızı topluma tanıtacak bu
tarz faaliyetler önem arz etmektedir. Festivalin ülkemiz ve dünya çocuklarına hayırlı olmasını diler festivale katkı sağlayan çocuklarımızı gönülden tebrik ederim."
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı da, belediye olarak çocukların haklarından mahrum kalmaması için önemli çalışmalar yaptıklarını, ihtiyaç sahibi çocuklar ile olmayanların eşit şartlara getirecek sosyal projelere imza attıklarını vurguladı.
Geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı yetişmesini sağlamak ve onları kötü alışkanlıklardan korumak adına okula spor kompleksi yaptıklarını anlatan Çakmaklı, ayrıca Hamitler'de 2 bin kişinin kayıtlı olduğu çocuk merkezini çocukların hizmetine sunduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından My Cool Movie (Benim Havalı Filmim) isimli filmin minik yıldızları Efe Can Arslan ve Özge Tekin dans gösterisi sundu. Dansın ardından Vali Harput ve çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdi.
Festival, 21- 23 Kasım tarihleri arasında devam edecek ve toplam 40 adet film gösterilecek. Festivalde ayrıca çocuklara fotoğraf eğitimi verilerek, çektikleri fotoğraflar sergilenecek. 22-23 Kasım tarihlerinde ise resim atölyesi açılacak. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Dç. Dr. Erken Büker'in ise çocuklara film çekim teknikleri hakkında kurs vereceği belirtildi.