CNN International'dan Kazlıçeşme özrü

CNN International'dan Kazlıçeşme özrü

CNN İnternational'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Khosravi, Başbakan Yardımcısı Arınç ile görüştü.

2013.07.15 14:16 - Son Güncellenme: 2013.07.15 14:18 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
CNN International'dan Kazlıçeşme özrü

CNN International, AK Parti'nin Kazlıçeşme mitinginden bir kareyi "Türkiye'de hükümet karşıtı protestolar" alt yazısı ile dünyaya duyurmuştu. Görüşmede CNN'in bu konuda özür dilediği öğrenildi.

Radikal Gazetesi'nden Tarık Işık'ın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında yayınlarını eleştirdiği CNN İnternational ile hükümet arasında 2 Temmuz Salı günü sürpriz bir buluşma gerçekleştiği ortaya çıktı. CNN İnternational'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Parisa Khosravi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını da yapan Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Edinilen bilgiye göre randevu talebi CNN İnternational'ın Başbak Yardımcısı Parisa Khosravi'den geldi. Başbakan Erdoğan'ın da 'bilgilendirildiği' görüşmede hükümet kanadı, Gezi olayları sırasında CNN İnternational'ın tek taraflı ve abartılı yayın yaptığını belirterek duyulan rahatsızlığı iletti. CNN İnternational'ın Gezi olayları ile ilgili yayınlarından örnekler verilerek, hükümetin basın özgürlüğünden yana olduğu, ancak kanalın yaptığı yayıncılığın gerçekleri yansıtmadığının altı çizildi.

KAZLIÇEŞME ÖZRÜ

Arınç ve Kalın'ın Khosravi ile görüşmesi sırasında Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen İstanbul-Kazlıçeşme mitingi de gündeme geldi. CNN İnternational, mitingi "Türkiye'de hükümet karşıtı protestolar" alt yazısı ile dünyaya duyurmuştu. Khosravi'nin olayı 'teknik arıza' olarak açıkladığı, ortada 'kasıt' bulunmadığını söylediği kaydedildi. Khosravi'nin Türkiye'nin önemine vurgu yaptığı ve Gezi olaylarını 'habercilik' çerçevesinde değerlendirdiklerini söylediği belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.15 14:16 - Son Güncellenme: 2013.07.15 14:18 - HABER MERKEZİ
A