CHP lideri Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı aday gösterirse olurum

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı aday gösterirse olurum

Millet İttifakı'nın olası cumhurbaşkanı adayıyla ilgili tartışmalar devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Millet İttifakı aday gösterirse olurum" diye konuştu.

2021.08.02 10:24 - Son Güncellenme: 2021.08.02 10:44 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı aday gösterirse olurum

Türkiye bir yandan orman yangınlarıyla mücadele ederken, siyaset kulislerinde de seçim hesapları yapılmaya devam ediyor.

2023 seçimlerinde "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusunun yanıtı merak edilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sözcü Gazetesinden Ruhat Mengi'ye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığının onurlu bir görev olduğunu belirterek, şunları ifade etti: 

"Elbette, yani Millet İttifakı derse ki 'Siz aday olun', kabul ederim. Çünkü onurlu bir görev cumhurbaşkanlığı ve onurlu görevin çok ötesinde Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasiyi getirecek kişi olacak. Hem parlamentodaki ittifaka güven verecek, hem size oy vermeyen vatandaşların da kucaklandığını görecek. Bunu yapmak zorundayız. Bu aşamada tartışmayı kişiler bazına indirgemek doğru değil. Biz önce cumhurbaşkanı nasıl biri olmalı, "nitelikleri" ne olmalı, onu tartışmalıyız."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.08.02 10:24 - Son Güncellenme: 2021.08.02 10:44 - HABER MERKEZİ
A