CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Kürtçe'ye sistematik bir saldırı var
CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'nde, Kürtçe şarkı söyleyen müzisyenlerin polis tarafından müziklerinin yarıda kesildği ve para cezasına çarptırıldıklarına yönelik haberler üzerine konuştu. Tanrıkulu, "Bu saldırılar gücünü AK Parti zihniyetinden alıyor. Başka dilde olanlara böyle bir müdahale yok. Kürtçeye karşı özel bir hassasiyet var. Arapça, Türkçe, İngilizce şarkı söyleyenlere bu çeşit bir saldırı yok. Kürtçe'ye sistematik bir saldırı var. "dedi.
2022.01.31 18:28 - Son Güncellenme: 2022.01.31 18:28 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Tanrıkulu'nun açıklaması şöyle:
"Müzik mi çevreye rahatsızlık veriyor yoksa Kürtçe müzik seslendirdikleri için mi gözaltına alındılar?"
"Dün akşam İstiklal Caddesi üzerinde Kürtçe müzik seslendirdikleri için oradaki müzisyenlere para cezası uygulandı, müzik aletleri ellerinden alındı. Gerekçe çevreye rahatsızlık vermeleriymiş. Müzik mi çevreye rahatsızlık veriyor yoksa Kürtçe müzik seslendirdikleri için mi gözaltına alındılar? Kürtçe'ye böyle bir tahammülsüzlük var. Son 1-2 yılda gözlemlediğimiz buna benzer birçok vaka var. Bu saldırılar gücünü AK Parti zihniyetinden alıyor. Başka dilde olanlara böyle bir müdahale yok. Kürtçeye karşı özel bir hassasiyet var. Arapça, Türkçe, İngilizce şarkı söyleyenlere bu çeşit bir saldırı yok.
"Bu hükümetin savcıları yakın tarihimizin en kitlesel kıyımına 'sözde Halepçe Katliamı' dedi"
"Kürtçe'ye sistematik bir saldırı var. Bu hükümetin Kürtçe'yle son imtihanı DİAYDER iddianemesidir. Açın bakın, iddianamede Kürtçe'nin bir suç dili olarak kabul edildiğini göreceksiniz. Bu hükümetin savcıları yakın tarihimizin en kitlesel kıyımına 'sözde Halepçe Katliamı' dedi. Ölenler Kürt olduğu için."