CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu: Orhangazi İmar Planı Meclis'ten geçirilmeli

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu: Orhangazi İmar Planı Meclis'ten geçirilmeli

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi Gedelek Turşu Festivali'nde yaptığı konuşmada iptal edilen 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı nedeniyle turşu üreticisinin kapısına kilit vurulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

2019.09.01 13:53 - Son Güncellenme: 2019.09.01 13:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu: Orhangazi İmar Planı Meclis'ten geçirilmeli

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Enver Teke, Orhangazi Belediye Meclis Üyesi Soner Yıldırım ile birlikte festivale katılan Altaca Kayışoğlu, 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı'nın mahkeme kararıyla iptal edilmesi nedeniyle birçok turşu işletmesinin yatırım yapma şansının ortadan kalkığına dikkat çekti. Altaca Kayışoğlu, festivale katılan iktidar mensuplarına seslenerek, bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Türkiye'de turşu denilince akla Gedelek turşusunun geldiğini, Gedelek'te kurulan turşunun bu kadar beğenilmesinin nedeninin ise köy içinden akıp giden Pınarbaşı suyu olduğunu vurgulayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Orhangazi'nin iptal edilen imar planlarının bir önce yeniden ele alınması gerekiyor. Gedelekli turşucular işletmelerini büyütmek istiyor ancak imar planı olmadığı için bunu yapamıyor. Yapsa kaçak durumuna düşecek. Mahkeme kararıyla iptal edilen 1/25000'lik Orhangazi İmar Planı'nın bir an önce ele alınıp Meclis'ten geçirilmeli. Bütün siyasi partilerin bir araya geleceği ve üzerinde uzlaşacağı bir plan çalışmasıyla bu sorunu aşmak mümkün yeter ki ortaya niyet konulsun" dedi.

Büyükşehir Yasası'yla birlikte Orhangazi'nin bütün köyleriyle birlikte büyükşehre dahil olduğunu, bu durumun üreten köyler açısından sıkıntılara yol açtığını vurgulayan Altaca Kayışoğlu, "Turşu fabrikası Gedelek'in şu an birinci sorunu Orhangazi'nin iptal edilen 1/25000'lik imar planıysa ikinci sorunu arıtma tesisinin olmaması. Orhangazi veya Büyükşehir Belediyesi'nin Gedelek'e arıtma tesisi yapması gerekiyor. Aksi halde yeni yatırımlar için gerekli ÇED raporunun alınması mümkün değil. Ayrıca arıtmasız dışarı verilen sular İznik Gölü'nün kirlenmesine de neden oluyor" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.01 13:53 - Son Güncellenme: 2019.09.01 13:54 - HABER MERKEZİ
A