CHP Bursa İl Başkanı Karaca: "Bursa'daki ölüm sayıları açıklanmalı"

CHP Bursa İl Başkanı Karaca: "Bursa'daki ölüm sayıları açıklanmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, COVID-19 hastalığına bağlı olarak Bursa'da kaç kişinin hayatını kaybettiğine ilişkin resmi bir açıklamanın ısrarla yapılmadığını hatırlatarak, Bursa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu konuda kamuoyunu aydınlatması talebini tekrarladı.

2020.05.22 16:48 - Son Güncellenme: 2020.05.22 16:49 - Bursa Bölge
A
CHP Bursa İl Başkanı Karaca: "Bursa'daki ölüm sayıları açıklanmalı"

Yazılı açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, bu konuyu daha önce gündeme getirdiğinde, Türkiye'de COVID-19 salgını nedeniyle ilk ölümün 17 Mart 2020 günü 1 vefat olarak duyurulduğunu belirterek, "Ardından 18 Mart 2020 günü yine 1 ölüm olarak bildirilmiştir. 19 Mart günü ilan edilen ölüm sayısı 2'dir. 17 ve 18 Mart tarihlerinde bildirilen ölümlerin İstanbul'da kayıtlara geçtiği bilinmektedir. 19 Mart'ta duyurulan ölüm sayısı 2'dir ve ölümlerin nerede meydana geldiği duyurulmamıştır" şeklindeki ifadelere yer vermişti.

Başta İzmir olmak üzere birçok ilde Sağlık müdürlükleri tarafından resmi bilgi aktarılmasına rağmen, Bursa'da kaç kişinin COVID-19 hastalığına bağlı olarak hayatını kaybettiğine ilişkin resmi bir açıklamanın halen yapılmadığının altını çizen Karaca şöyle dedi:

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı 20 Mayıs tarihinde Bursa'da COVID-19 hasta sayısını yaklaşık 5 bin ve vefat edenlerin sayısını ise 160 kişi olarak açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi kayıtlarına göre (Bursa Büyükşehir Belediyesi Vefat Bilgisi Sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/bursa-buyuksehir-belediyesi-vefat-sorgulama), Bursa'da (17 Mart - 20 Mayıs) tarihleri arasında 3.072 kişi vefat etmiştir. Aynı günlerde 2019 yılında vefat eden kişi sayısı ise 2.813'tür. Bursa'daki vefat sayısı geçen yıla göre aynı sürede 259 kişi artış göstermiştir."

"BURSA'DAKİ RAKAMLARI NEDEN GİZLİYORSUNUZ?"

Salgın günlerinde trafiğe ve sokağa çıkış sınırlamaları nedeniyle trafik kazalarından ölümler gibi farklı nedenlere ilişkin ölüm sayılarında azalma olduğunun altını çizen Karaca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de COVID-19 nedeniyle ilk ölümün duyurulduğu günden sonraki Bursa'da kayıtlara geçen bütün ölümler, ölümün gerçekleştiği yer ve ölüm nedenlerine göre ayrıntılı olarak incelenmelidir. Bu ölümlere ilişkin açıklamanın hem İl Sağlık Müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılması gerekmektedir. Bu rakamların resmi olarak açıklanmasından neden kaçınılmaktadır. Bursalılar olarak bunu öğrenmeye hakkımız var."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.05.22 16:48 - Son Güncellenme: 2020.05.22 16:49 - Gülcan Tekin
A