CHP Bursa'dan bayramlaşma töreni

CHP Bursa'dan bayramlaşma töreni

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı'nın ilk günü bayramlaşma programı gerçekleşti.

2024.04.10 13:10 - Son Güncellenme: 2024.04.10 15:02 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
CHP Bursa'dan bayramlaşma töreni

MERVE DENİZ EKİCİ - CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

CHP Bursa İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı'nın 1. günü Kültürpark'ta bulunan bir işletmede bayramlaşma programı gerçekleşti.

Gerçekleşen bayramlaşma programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa ilçe belediye başkanları, CHP Bursa milletvekilleri, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

"GURURLA GÖZLERİNİZE BAKTIĞIMIZ BİR BAYRAMLAŞMA YAŞIYORUZ" 

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş herkesi selamlayarak konuşmasına başladı. Yeşiltaş, "Buralara artık sığmayacağımızı gördük. Uzun bir zaman sonra nerede hata yaptık demediğimiz ve gözlerimizin içine gururla baktığımız bir bayramlaşma yaşıyoruz. Dolu dolu bayramınız kutlu olsun. CHP örgütü olarak 31 mart yerel seçimlerinde tarih yazdık. 47 yıl önce elimizden alınan Bursa'yı tekrar Mustafa Bozbey'le kazandık. 37 yıllık Osmangazi Belediyesi tarihinde Erkan Aydın'la kazandık. 47 yıl sonra Mustafakemalpaşa'yı Şükrü Erdem'le, 27 yıl sonra Harmancık'ı Haşim Ali Arıkan'la kazandık. 6 oklu CHP bayrağını dalgalandırmaya devam ettik. İl başkanlığına adaylık sürecinden bu yana yaptığımız şeyler tek şey içindi, istedik ki CHP'liler sadece haklı olmasın, artık mutlu olsun" açıklamalarıyla bütün destek olanlara teşekkür etti. 

"HALK CHP'Yİ UMUT OLARAK GÖRMÜŞTÜR"

Yeşiltaş, "CHP katılım oranı azalmasına rağmen oy sayısını artırmış, daha önce AKP'ye oy vermiş 1,5 seçmenin oyunu almıştır. Değişimi yaratan dinamik sadece emekliler değil, yoksul bırakılmış halktır. Maden bölgelerinde kazanan belediyeler de bunu ortaya koymaktadır. Sağ siyasetin elinde ezilen yoksul bırakılan halk, CHP'yi umut olarak görmüştür. Eğer bu gerçeği görmezden gelirsek başarıya ulaşmak imkansızdır. Korkusuzca laikliği savunan bir çizgiye oturmak zorundayız. Kazandığımız belediyelerde oluşturacağımız halkçı anlayış büyük bir önem taşımaktadır. Bursa, kadın ve çocukların ihtiyaçlarına cevap veren, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir şehir olacaktır. Halkı önde gören belediyeciliği ilmek ilmek öreceğiz " açıklamalarında bulundu. 

Yeşiltaş, "Seçim sonuçlarını hazmedemeyip Zülfikar Ağabey'e saldıranlar bilsin ki, doğru yoldan vazgeçmeyeceğiz. Kardeşliği sonuna kadar savunacağız" açıklamalarıyla Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın mazbata töreninde yaşanan saldırı olayına değindi. 

"ÇİFTE BAYRAM KUTLUYORUZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katılan herkesin bayramını kutlayarak söze başladı. Bozbey, "Biz bayramı erken kutlamaya başladık. Çifte bayram kutluyoruz. Gece gündüz demeden yaptığınız özverili çalışmalar sonucunda 31 mart akşamından beri bayram havası esiyor. Desteğiniz çok değerliydi" açıklamalarıyla emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. 

"ARTIK BURSA'NIN BELEDİYECİLİĞİ KONUŞULACAK"

Bozbey, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "El ele verince, dayanışma olunca, ötekileştirmeyince zafere ulaşılıyor. Yeter ki isteyelim, birlik olalım. Bu kentin evladı olarak sizi mahçup etmeden, dürüstlükle, adaletle yol yürüyeceğimi belirtmek isterim. Bu göreve güzel şeyler yapmata geldik. Bu kentin güzel yaşamaya, keyifle yaşamaya ihtiyacı var. Betonun yerine yeşilini, rantın yerine halkın önemli olduğunu göstermek için bu göreve geldik ve başaracağız. Bu kentte kimse üşümesin, aç kalmasın, eğitimden mahrum kalmasın diye uğraşacağız. İçinde insan olmayan hiçbir projenin öneminin olmadığını iyi biliyoruz. Bize oy veren ya da vermeyen diye ayrıştırmayıp ötekileştirmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Ötekileştirme sözcüğünü reddeden biriyim. Halk artık ayrıştırma, kavga, şatafat, israf istemiyor. Halk bizden sadece hizmet istiyor, sandıkta gördük. Artık Bursa nasıl Nilüfer'i konuşuyorsa, şimdi de Bursa'nın belediyeciliğini konuşacak" şeklinde açıklamalarıyla çiftçiye mazot, işsize istihdam ve çocuklara günlük süt gibi vaatlerinden bahsetti. 

"BAŞARMAK ZORUNDAYIZ"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Büyük bir sevinç ve büyük bir mutluluk, öbür taraftan hepimize düşen önemli bir sorumluluk. 22 yıllık bir iktidar bütün kamu kurumlarını teslim almış, adaleti istediği gibi yöneten, seçim kurumlarına baskı yapan, diğer muhalefet partilerin seçimleri iptal ettirip oyları saydıran bir yapıyla karşı karşıyayız. Mücadele yeni başlıyor. İktidar, demokrasiyi yok etmiştir, adaleti yok etmiştir, kamu kaynaklarıyla toplum üstüne baskı kurmuştur. İşte, bu gerçekleri görerek, bizim bu günden, sel gibi insanların önünde bize, size bir söz düşmektedir, başarmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

"EMEKLERLE DOLU HALKIN KARŞISINA ÇIKTIKÇA TÜRKİYE GÜLÜMSEYECEKTİR"

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, "Bana diğer partililer seçimden sonra ulaştı. Bana 'gülümseme var ve neden bilmiyorum' dediler. Bu yüzden hepinize teşekkür etmek istiyorum. Çok insan bu sürece destek oldu. Geçmiş bayramlara kıyasla çok kalabalığız. Hepimiz gülüyoruz. Mustafa Bozbey ve Nihat Yeşiltaş, ortak bir amaçta buluşarak nasıl güzel sonuca ulaşılacağını gösterdiler. Bursa, bu seçimi 5 sene önce de kazanabilirdi. Yalnızca yerelde değil, merkezi iktidara da yürüyeceksek, her şeyi çok net bir şekilde ortaya koymalıyız, hedeflerimizi ortaya koymalıyız. Emeklerle dolu politikalarla toplumun karşısına çıktıkça bütün Türkiye gülümsemeye devam edecektir" şeklinde konuştu. 

"MUTLU SONUN İLK BAŞLANGICI"

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, "Bu olumlu tablo, amaca giden yolda mutlu bir başlangıç. Mutlu sonun ilk başlangıcı olarak görmeliyiz. Hep birlikte biz olacağız. Oy vermeyenlerin de kazandığını, Bursa ve Türkiye'nin de kazandığını çalışmalarımızla göstereceğiz. Biz olma bilincini hep birlikte AK Parti'nin yıktığı biz olma bilincini yeniden inşa edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşümüze yerelde başlıyoruz" açıklamalarında bulundu. 

"BU SEÇİMİN KAZANANI HALKTIR"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Bu başarı hepimizin. Yola çıkarken söyledik, bu seçimin kaybedeni yok, kazananı halk olacak. Halkla yöneteceğiz, birlikte üretip şeffaf, hesap verilebilir bir belediyecilik yapacağız dedik. Hep birlikte bunu hayata geçireceğiz. Haksızlığa uğradınız, pes etmediniz. Güneşli günlerin geleceğine hep inandınız ve başardınız. Bizler sadece sizleri temsil ediyoruz. Sizler adına sahaya çıktık. Büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Her zaman milletimizle birlikte olacağız. Biz bunları başarırsak, belediye başkanları olarak başarı sergilersek bundan sonra yapılacak ilk genel seçimde tek adam zihniyetini, insanların baskıya uğramış yapısını değiştireceğiz. O yüzden, çok çalışacağız, zorundayız" şeklinde açıkladı. 

"TÜRKİYE'MİZİ AL BAYRAK RENGİNE BOYAYACAĞIZ"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "31 mart akşamı muhteşemdiniz. Gece sokaklar tüm Türkiye'de doldu taştı. Biz sahadaydık, başka kahramanlar da vardı. Sandık görevlilerimiz gece seçim kuruluna gidip oyları korudular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin tamamını al bayrağımızın rengine boyayacağız. Bu seçim Nilüferliler'le ittifak yaptık. Meclis üye sayımızı çoğalttık. Daha çağdaş, daha demokrat hizmetler sunarak Nilüfer, Osmangazi ve bütün Bursa'nın mutluluğunu artırmak istiyoruz. Hepimiz ahenk içinde yürüyüp Bursa'nın rengini değiştirdik, Türkiye'nin rengini de değiştirmek için aynı ahenkle ve uyumla devam etmeliyiz" şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi. 

"UMUDUMUZU HİÇ KAYBETMEDİK"

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, "Gemlik'te geriden başlamıştık fakat umudumuzu asla kaybetmedik. Herkese dokunduk, eleştirildik ve dinledik. Dokunduğunuzda hissedebilirsiniz, bir problemi çözebilirsiniz, yol yürüyebilirsiniz. Mezarlık ziyaretinde bir vatandaş 'AK Parti'ye oy verdim ama sizin seçilmenize çok mutlu oldum' dedi. Bunu Türkiye'nin her yerinde başarabileceğimize inanıyorum. Bütün ilişkilerin temelinde saygı vardır. Hatalar yapabiliriz, yanlışlar yapabiliriz ama affetmeliyiz, birbirimize destek olmalıyız. Öğrenmek için çaba sarfetmeliyiz, iyi niyeti terk etmemeliyiz" şeklinde konuştu. 

"DEĞİŞİM TALEBİ OMUZLARIMIZA SORUMLULUK YÜKLEDİ"

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, "Projelerimizden bahsederken bize hayallerinizi anlatıyosunuz, hayal kuruyorsunuz, yapamazsınız dediler. Biz devam ettik. Halkın talebinin bir karşılığıydı bunlar. Bulunduğumuz yerlerde hizmet etmek yetmiyor, bu değişim talebi omuzlarımıza sorumluluk yükledi. Hata yapmaya tahammül yok. Hepinize rica ediyorum, doğru yapmaya başladıklarımızı yapmaya devam edelim, bize yanlış yaptırmayın. 4 sene sonra arkadaşları gönderir, bu devri kapatırız. Sandık bir kere daha 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi. Bir dahaki genel seçimde daha yüksek sesle bunu söyleyeceğiz" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.10 13:10 - Son Güncellenme: 2024.04.10 15:02 - CEREN SÜMBÜL
A