Cezaevindeki babasını görmek isteyen 8 yaşındaki çocuğa çıplak arama

Cezaevindeki babasını görmek isteyen 8 yaşındaki çocuğa çıplak arama

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Virginia eyaleti Ceza İnfaz Kurumu görevlilerinin babasını cezaevinde ziyaret etmek isteyen 8 yaşındaki kız çocuğunu çırılçıplak soyarak aradığı bildirildi.

2019.12.08 00:00 - Son Güncellenme: 2019.12.08 00:00 - Dünya
A
Cezaevindeki babasını görmek isteyen 8 yaşındaki çocuğa çıplak arama

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Demokrat Vali Ralph Northam, "Yalnızca vali olarak değil, bir çocuk doktoru ve baba olarak da bu raporlardan çok rahatsız oldum" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz perşembe günü yerel gazetede yer alan habere göre, cezaevi görevlileri çocuğa kıyafetlerini çıkarmazsa babasını göremeyeceğini söyledi.

Olayın açığa çıkmasının ardından cuma günü Virginia Valiliği, ilgili kuruma çıplak arama politikasını askıya alma emri verdi.

Vali paylaşımında, "İlgili birim hızlı bir soruşturma yürüterek prosedürlerini gözden geçirirken Kamu Güvenliği ve Ulusal Güvenlik Bakanlığını politikayı askı almak üzere yönlendirdiğini" söyledi.

Cezaevi iletişim müdürü Lisa Kinney ise basına yaptığı açıklamada cezaevi personelinin çıplak arama yetkisine sahip olmadığını, bunun protokollerini ihlal anlamına geldiğini belirtti.

İddiaya göre olay 8 yaşındaki çocuğun babasının kız arkadaşıyla cezaevindeki babasını ziyaret için gittiği birimde, kıyafetlerinin çıkarılması istendi. Görevliler bunu reddetmesi halinde babasını bir daha göremeyeceğini söyledi.

Görevliler, çocuk ve beraberindeki kadını bütün giysileri çıkardıktan sonra aradı ve arabalarını incelemeye aldı. Daha sonra çocuğun babasıyla kapalı görüş gerçekleştirmesine izin verildi.

Cezaevi görevlilerine dava açmayı planlayan anneyse, 24 Kasım'da yaşanan olaydan dolayı kızının travma geçirdiğini ifade etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.12.08 00:00 - Son Güncellenme: 2019.12.08 00:00 - Yasin Yüksel
A