Çelik: "Niyet iyi usul yanlış"
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.
2012.08.29 14:58 - Son Güncellenme: 2012.08.29 15:25 - Güncel - HABER MERKEZİ
Çelik şunları söyledi:
'Başbakan, Esad'la tatil yapmış.' Bu da kuyruklu yalan... Başbakan Bodrum'dayken Esad ailesiyle ziyarete geldi. Bir sefer ziyaretine gitti.
Suriye'nin daha iyi olması için, barış ikliminin hakim olması için üzerimize düşen tüm dostça uyarıları yaptık
Biz her ülkeyle iyi olmak istiyoruz
CHP'nin Suriye politikasındaki duruşu anlaşılabilir değildir
Kampla ilgili olarak orada subaylar var. Birini ziyarete gittiğinizde onun rızasını almanız gerekiyor
Bekir Bozdağ kampları gezerken yaşlı bir kadın 'gelmesinler medya var. Medya gelmezse Bozdağ gelsin. Oğlum öğretmen. Beni görürler de oğluma zarar gelir diye ödüm kopuyor' demiş. Bu son derece insani bir şey.
Sadece o insanların hassasiyetleri gereği o insanlara saygı duyuyoruz
CHP şov yapmak istiyorsa şovunu başka yerde yapsın. Askeri eğitim yok orda. Orası mülteci kampı. Ha o insanlar muhaliflere katılıp savaşabilir mi bir gün? Olabilir
Terörle mücadele ile Suriye meselesi iç içe geçmeye başladı.
PKK ile iç içe geçmiş olan Esad yönetimine CHP'nin sempatiyle bakmasını halkımıza anlatamayız, CHP hiç anlatamaz
ÇİÇEK'İN MUTABAKAT METNİ İYİ NİYETLİ ÇABA AMA YÖNTEM İTİBARİYLE SIKINTILI
Meclis Başkanımızın 11 maddelik mutabakat metni var. TBMM milli iradenin tecelli ettiği yerdir. Kendi şahsı adına irade beyanında bulunursa bu önemsenecek bir şeydir. 'Vatandaş Cemil Çiçek sıfatıyla böyle bir açıklama yaptım' dedi.
Biz temenni ederdik ki bu iyi niyetli ve teröre karşı ortak hassasiyetlerde buluşmayı tavsiye eden böyle bir mühim meselede partilerin grup başkanvekilleriyle bunu yapsaydı, onların da katkılarını alan bir şekilde yansıtılsa belki daha iyi olurdu
Teklif çıkışı itibariyle iyi niyetlidir. Usul ve yöntem itibariyle kendi içinde bazı sıkıntılar barındırıyor.
Kılıçdaroğlu, 'TBMM'de böyle bir irade oluşsun' dedi. Başbakanımız dedi ki 'MHP kapıları kapattı, BDP istemeyebilir. Ama madem siz böyle iyi niyetle geldiniz. Siz ve biz birlikte çalışalım. Heyetler oluşturalım' dedi. O gündür bugündür CHP'den olumlu bir cevap alınamadı.
Bu irade yüzde 75'lik bir halk iradesini temsil eder.
CHP'ye kapımız açık, sonuna kadar açık olacak. MHP ve diğerlerine de açıktır
Mutabakat metninde, diyelim ki TSK'nın, güvenlik güçlerimizin bütün ihtiyaçları en kamil manada karşılanmıştır. Bunlar karşılanmıştır dendiğinde sanki burada eksik var anlamına gelir. Bu yanlış bir durum olur.ç Şehitlerle ilgili bugüne kadar hükümetimiz bugüne kadar yapılması gereken ne varsa maksimum düzeyde yapmıştır. Burada da sorun yoktur.
Sayın Başkanın tüm toplumu teröre mücadeleye çağırması doğrudur
SORU
PKK'nın önümüzdeki dönemdeki eylemlere ilişkin AK Partililerin kaçırılacağı söylendi. Sizin de adınız var. Herhangi bir koruma tedbiri aldınız mı?
Bu bilgi bana geldi. Gerekli tedbirler alınıyor. Maraza çıkarmayan Kürt'ü Kürt saymıyor. Diyor ki Kürtlere 'Yan benim gibi Kürt olacaksın ya da sana yaşam hakkı tanımıyorum' diyor. Devletimiz her türlü şer cephesine karşı halkımızı korumalıdır. En önemli vazifemiz bugün Kürtleri PKK'ya karşı korumaktır. Bizim tavırlarımızdan her türlü ırkçı rahatsız olabilir. Bizim icraatlarımızdan uçlardaki ırkçılar hoşlanmıyor. Bu bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Biz bu doğruları söylemekten geri durmayacağız. Bunu yapmaya devam ederse PKK ve PKK'nın uzantıları bundan sonra 'barış ve demokrasi' kelimesini kullanmamalı. Silahın olduğu yerde siyaset olmaz. Bugüne kadar bütün Doğu ve Güneydoğu'da Ak Parti'nin teşkilatları hedef alındı. Bugünlerde BDP, PKK'yı meşrulaştırmaya çalışıyor. Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin tek rakibi Ak Parti'dir. Tunceli'de rakibi CHP'dir. Orada da CHP'li vekili kaçırıyor. İnsanları korkutup, sindirip, canlarına, mallarına zarar vererek BDP'ye daha fazla manevra alanı açıyorsanız bunun adı siyaset değildir. Bundan sonraki süreçte daha vahim şeylerle karşılaşabiliriz.