Cami kundaklandı
Hollanda'da hafta sonu kundaklanan Alaattin Cami'nin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi
2013.04.08 14:25 - Son Güncellenme: 2013.04.08 14:26 - Dünya - HABER MERKEZİ
Hollanda'nın Enkhuizen kentinde bulunan ve bölgede yaşayan Türkler tarafından ibadete açılan Alaattin Cami'ne hafta sonu yapılan saldırının camiye kullanılamayacak ölçüde zarar verildiği belirtildi.
Sonhaber.nl'nin aktardığına göre, Cami Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yalçın basına verdiği açıklamada, camide bayanların bir araya geldiği lokalin tamamen harap olduğunu ve bayanların namaz kılması için alternatif bir yer olmadığını belirtti.
Yalçın yangının çıktığı bölümde, caminin 20-21 Nisan'da yapılacak açılış kutlamaları için hazırlanmış olan malzemelerinin de bulunduğunu söyledi. Yalçın'ın söz ettiği malzemeler arasında kutlama günü kullanılacak çadırların yanı sıra aynı gün cami yararına yapılacak satışlar için hazırlanmış elişi malzemelerin de bulunduğu belirtildi.
Tertiplenen kutlama gününün devam edeceğini belirten Yalçın "umarız halkımızda bizi o gün yalnız bırakmayacaktır" şeklinde ifade kullandı.
SALDIRILARIN FAİLİ AYNI
Öte yandan Enkhuizen Belediye Başkanı Jan Baas, yangının bilinçli bir şekilde camiye yönelik olarak yapıldığını düşünmediğini belirtti. Belediye başkanına göre Kurtarma Ekibinin, IJsselmeerruiters Derneğinin ve caminin taşınacağı binaya yapılan kundaklama saldırıları ile camiye yapılan saldırıların aynı olduğu kanısını taşıyor. Bülent Yalçın ise bu açıklamaya değinmek istemediğini belirtti.
Polis açıklamasına göre Tureluurshof 5 adresindeki camide çıkan yangının kısa zamanda söndürüldüğü ve yangının kundaklama sonucu çıktığı doğrulandı.