"Çalışmalara devam edeceğiz"

"Çalışmalara devam edeceğiz"

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, komisyonun çalışmalara devam edeceğini belirterek, "Hiç olmazsa Temel Hak ve Özgürlükler ve Yargı bölümündeki uzlaşamadığımız maddelerin üzerindeki kırmızıları yeşile döndürmenin yollarını arayacağız" dedi.

2013.07.11 16:46 - Son Güncellenme: 2013.07.11 16:46 - Güncel
A
"Çalışmalara devam edeceğiz"

 

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Batum, üzerinde uzlaşılan 48 maddenin Meclis'e sunulması konusunu görüşmediklerini söyleyerek, "Biz çalışmalara nasıl devam edeceğiz, bu konuda görüştük ve karara vardık" dedi. Toplantıda bir karara vardıklarını söyleyen Batum, "Temel Hak ve Özgürlükler ve Yargı bölümüyle devam edeceğiz. Ve bu 48 maddeye yeni maddeler ekleyeceğiz" diye konuştu.

4 partinin de çalışmaların sona erdiğine dair bir görüşü olmadığı için üzerinde uzlaşılan 48 maddeyi Meclis'e götürme gibi bir durum olmadığını anlatan Batum, "Bir an önce de o hiç olmazsa Temel Hak ve Özgürlükler ve Yargı bölümündeki uzlaşamadığımız maddelerin üzerindeki kırmızıları yeşile döndürmenin yollarını arayacağız" şeklinde konuştu.

Çalışmaların tek yazım komisyonu olarak gideceğini, danışmanların daha yoğun katılacağını belirten Batum, çalışmaların bütün yaz boyu devam edeceğini söyledi. Komisyonun günde birkaç saat çalıştığına dair eleştirileri de değerlendiren Batum, bunun doğru olmadığını söyleyerek, "Günde 10 saatten fazla çalışan dünyada bir komisyon yoktur" dedi.

"BİZ UZLAŞMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Süheyl Batum, AK Parti'nin başkanlık sistemini teklif ettiği için uzlaşma yoluna gidilemediğini, her partinin kendi pozisyonunda ısrar ettiğini söyledi. "Şimdi Yargı ve Temel Hak ve Özgürlükler gibi en önemli iki alanda biz uzlaşmak için elimizden geleni yapacağız" diyen Batum, "Bizim tekliflerimiz ortada, herkesin teklifi ortada. Uzlaştığımız metin ortada" dedi.

Batum, bir gazetecinin "Cemil Çiçek AK Parti'nin başkanlık sisteminin kalktığını mı iletti size?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bunun çalışmalara kalmaması gerektiğini, diğer maddelerde uzlaşırlarsa AK Parti'nin de bu konuda ısrarcı olmayacağını içerideki arkadaşlar da söyledi" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 16:46 - Son Güncellenme: 2013.07.11 16:46 - Zeynep Çelik
A