BUÜ'lü akademisyenin radyo oyunu TRT Radyo 1'de yayınlanacak
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Drama Yazarlığı ve Dramaturji Ana Sanat Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün'ün TRT İstanbul Radyosu için yedi bölüm Arkası Yarın formatında yazdığı "Mehmet Akif: Bir Vatan Şairi" adlı radyo oyununun kayıtları tamamlandı.
2024.12.14 14:39 - Son Güncellenme: 2024.12.14 14:40 - Eğitim - BÜLTEN
İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı kapsamında TRT'nin hazırladığı geniş ölçekli projelerinden biri olan radyo oyununda Altan Gördüm, Mazlum Kiper, Tarık Şerbetçioğlu gibi pek çok değerli sanatçı yer aldı. "Mehmet Akif: Bir Vatan Şairi" adlı Arkası Yarın radyo tiyatrosunda İstiklal Marşımızın yazarı Türk şair, veteriner hekim, öğretmen ve siyasetçi Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğundan, eğitim hayatına, şairliğine ve siyaset hayatına dair pek çok bilinmeyen tarihî gerçeklik de yer alıyor.
TRT İstanbul Radyosu Müdürü Ali Fuat Gülmez'in koordinatörlüğünde, Nevim Kızar Yılmaz ve Rukiye Aydın yapımcılığında hazırlanan radyo oyunu, 21-27 Aralık 2024 tarihleri arasında TRT Radyo 1'de dinlenebilecek.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:46
-
00:46
-
00:29
-
00:10
-
00:20
En Çok Okunanlar
- Instagram ve Twitter'da bant daralması!...
- Yarın gece başlayacak! Akaryakıta...
- Bursa'da büfe hırsızları yakalandı!
- Köpeği uçağa kabul edilmeyince dehşet...
- Ekrem İmamoğlu tutuklandı
- Bursa'da geri dönüşüm tesisinde yangın
- Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Bu...
- Sanatçı Ercan Saatçi serbest bırakıldı
- CHP'de cumhurbaşkanı adayı bugün belli oluyor
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Emeklilerin bayram ikramiyesi...
- Alman otomotiv devi işçilerine 20 milyon...
- 1 çocuk annesi 26 yaşındaki polis memuru...
- Bursa'da trafikten kaçmak için başvurduğu...
- 'Gözaltına alınan kadınların 'çıplak...