BUTGEM'de üretilen her maske, Bursa'da nitelikli istihdama katkı sağlıyor

BUTGEM'de üretilen her maske, Bursa'da nitelikli istihdama katkı sağlıyor

Bursa iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda düzenlediği meslek eğitimleriyle, işgücü piyasasına kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefleyen BUTGEM, salgın sürecinde başladığı çok kullanımlı cerrahi maske üretimine devam ediyor. Firmaların standartlara uygun maske ihtiyacını karşılamak üzere üretilen cerrahi maskelerin satışlarından elde edilen gelirin tamamı vakfa aktarılarak BUTGEM bünyesinde düzenlenen ücretsiz meslek edindirme kursları için kullanılıyor.

2020.10.08 16:39 - Son Güncellenme: 2020.10.08 16:40 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BUTGEM'de üretilen her maske, Bursa'da nitelikli istihdama katkı sağlıyor

On binlerce gencin faydalandığı BTSO Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren BUTGEM, koronavirüs salgını ile mücadeleye destek olmak amacıyla cerrahi maske seri üretimine devam ediyor. Günlük 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olan BUTGEM'deki maske üretim tesisinde nonwoven ve meltblown kumaş kullanılarak üretilen yüksek kaliteli cerrahi maskelerle, Bursa iş dünyasının maske ihtiyacı en kaliteli ve hijyenik şekilde karşılanıyor. 

UZUN SÜRELİ KULLANIMA ELVERİŞLİ

Üyelerinin salgın sürecini en az hasarla atlatması için ilk günden bu yana önemli çalışmalar yürüten BTSO, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) aracılığıyla yürütülen Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında BUTGEM'de kurduğu cerrahi maske üretim tesisi ile iş dünyasına değer üretmeye devam ediyor.

STANDARTLARA UYGUN

BUTGEM'de tam otomatik makinelerle üretilen, TS EN 14683 maske standartlarını da karşılayan maskeler, yüzde 99 oranında bakteri, virüs ve mantar filtrasyon verimliliği ile yüzde 95 oranında partikül filtrasyon verimliliğine sahip. Hijyenik ve el değmeden üretilen ve bakteri oluşumu ile virüs yayılımını engelleyen cerrahi maskeler, yıkamaya gerek kalmaksızın üzerindeki biyosidal özellikten dolayı daha uzun süreli kullanıma imkan sağlıyor.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜNE DESTEK

BUTGEM'de üretilecek maskelerden elde edilecek gelirlerin tamamı hiçbir kar amacı gütmeden düzenlediği meslek edindirme ve geliştirme kurslarıyla bugüne kadar binlerce gencin istihdam edilmesini sağlayan BUTGEM Eğitim Vakfı'na aktarılıyor. Bu dönemde BUTGEM'den alınacak her maske nitelikli istihdama da önemli bir destek sağlayacak.

Maske tedarik etmek isteyen firmalar BUTGEM'e taleplerini butgem@butgem.org.tr adresi üzerinden iletebiliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.10.08 16:39 - Son Güncellenme: 2020.10.08 16:40 - HABER MERKEZİ
A