Bursaspor ağır yara aldı

Bursaspor ağır yara aldı

Bursaspor, sahasında Kırklarelispor'a 2-0 yenilerek ligde kalma yolunda ağır yara aldı.

2024.03.23 13:03 - Son Güncellenme: 2024.03.23 17:52 - Spor - GÜRKAN DURAL
A
Bursaspor ağır yara aldı

GÜRKAN DURAL / BURSADA BUGÜN

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kümede kalma mücadelesi veren Bursaspor, sahasında orta sıralarda yer alan Kırklarelispor'u ağırladı.

Mücadelenin ilk yarısında her iki ekip de karşılıklı ataklar gerçekleştirmesine karşın sonuç alamadı. İkinci yarıda ise özellikle son yarım saatlik dilimde maçta tempo yükselirken, Kırklarelispor önce 81'de Okan Derici'nin kaydettiği gol ile öne geçti. Akabinde uzatma anlarında Bilal Musa Şentürk'ün golü maçı noktalarken, yeşil beyazlı ekip sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Zorlu müsabakanın ilk bölümlerinde konuk ekip etikili olurken, 10 dakikalık dilimde üç kez Bursaspor kalesinde tehlike oluşturdu.

Yeşil beyazlı ekip, yakaladığı hızlı atakta Berat Altındiş ile sol çaprazdan topu kale ağzına kadar götürdü, Altındiş'in yaptığı vuruşta savunma son anda araya girdi.

23. dakikada Kırklarelispor gole yaklaşırken, ceza sahası içerisinde topla buluşan Yücel Candemir kaleye yakın noktadan vuruşunda savunma son anda müdahalesiyle tehlikeyi savuşturdu.

Bursaspor, 26. dakikada gole çok yaklaştı. Orta alandan hızlı kullanılan serbest vuruş sonrası savunma arkasına sarkarak Mustafa Genç topla buluştu, bir anda ceza yayının hemen ilerisinde kaleci ile karşı karşı kalan Genç'in aşırtma denemesine kaleci kritik refleksiyle geçit vermedi.

37. dakikada Bursaspor, çok net bir fırsattan yararlanamadı. Mustafa Genç, sağ kanattan içeriye doğru sokularak kaleci ile karşı karşıya kaldı ve pasını penaltı noktasına doğru çıkardı. Önce Berat Altındiş topla buluşurken savunmanın müdahalesiyle fırsatı değerlendiremedi, akabinde önüne düşen topa Çağatay Yılmaz vurdu, bu kez de meşin yuvarlak savunmadan sekti ve tehlike önlendi.

İkinci yarıya her iki ekip de temkinli başlarken, Bursaspor hızlı hücumlarla etkili olma çabasında. Bu kapsamda 60. dakikada Bursa ekibi tehlike oluştururken, Berat Altındiş'in ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci topu çelmeyi başardı. Pozisyonun devamında Abdullah Tazgel ceza sahası içerisinde topla buluşarak vuruşunu yaptı, ancak bu kez de savunma araya girerek ayak koydu.

62. dakikada Bursaspor bir kez daha etkili gelirken, sağ çaprazdan ceza sahasına yönelen Çağatay Yılmaz, iyi bir vuruş yapamayınca top yakın kale direğinin üzerinden auta yöneldi.

63. dakikada Kırklarelispor tehlike oluştururken, Yücel Candemir'in sağ çaprazdan yaptığı vuruşta savunmadan seken top direğe de çarpıpı kornere gitti. 

65. dakikada Bursaspor yine bir hızlı hücum sonrası etkili oldu. Savunma arkasına atılan topta Çağatay Yılmaz yetişmeye çalışsa da, kaleci kalesini terk ederek müdahalede bulundu, kısa düşen topa sahip olan Bilal Güney ise ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, ancak kaleci üzerine gelen topun iki hamlede sahibi oldu.

70. dakikada köşe vuruşu sonrası gelişen pozisyonda Okan Derici sağ çaprazdan sert vurdu, Bilal Güney kaleye doğru giden topu son anda karşılayarak tehlikeyi savuşturdu.

76. dakikada gelişen Kırklarelispor atağında Furkan Güneş, ceza sahası içi sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci topa iki hamlede sahip oldu.

79. dakikada konuk ekip bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortaya arka direkte Denizhan Taşkan kafa vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak üstten az farkla auta yöneldi.

81. dakikada Kırklarelispor golü buldu. Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan  Okan Derici, yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı uzak kale direğinin yanından ağlara gönderdi: 0-1

90+3. dakikada Kırklarelispor, ikinci golü kaydetti. Ceza sahası dışında topla buluşan Bilal Musa Şentürk, uygun pozisyonda plase vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2

Hakemler: Erdem Demirtaş, Niyazi Atakan Ataseven, Feyzullah Çimen, Kemal Savaş

Bursaspor: Deniz Aydın, Eren Tunalı, Kerem Kök, Ertuğrul Kurtuluş, Abdullah Tazgel, Barış Dalkıran, Hamza Baran Arıkan, Mustafa Genç, Bilal Güney, Berat Altındiş, Çağatay Yılmaz

Yedekler: Kerem Matışlı, Emir Kayacık, Eren Güler, Enes Solakoğulları, Mehmet Çetin, Ömer Turan Görgüç, Barış Dalkıran, Kerem Dede, Kerem Kök, Emre Tepegöz

Kırklarelispor: Mızhat Burak Sarı, Sırat Yeşilördek, Bedirhan Özyurt, Necmican Cebeci, Serkan Sözmen, Muharrem Doğan, Semih Üstün, Hüseyin Altuğ Taş, Yücel Candemir, Furkan Fehmi Güneş, Efecan Barlık

Yedekler: Umut Kaya, Burak Bozbey, Recep Can Altınorak, Taşkın Kartal, Efe Geçim, Okan Derici, Muammer Denizhan Taşkan, Bilal Musa Şentürk, Ömer Yıldız, Berke Can Özsoy

Gol: 80' Okan Derici, 92' Bilal Musa Şentürk (Kırklarelispor)

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2024.03.23 13:03 - Son Güncellenme: 2024.03.23 17:52 - GÜRKAN DURAL
A