Bursalılar hemoroidden kurtulmak artık çok kolay! (ÖZEL HABER)

Bursalılar hemoroidden kurtulmak artık çok kolay! (ÖZEL HABER)

Halk dilinde basur adıyla bilinen hemoroid zaman zaman ortaya çıkan yaygın bir sağlık sorunu. Kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen bu hastalığın tedavisi ise artık sanıldığı kadar zor değil. Peki, hemoroidden nasıl kurtulabiliriz? İşte detaylar..

2019.08.26 09:31 - Son Güncellenme: 2019.08.26 10:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalılar hemoroidden kurtulmak artık çok kolay! (ÖZEL HABER)
01:30 Bursalılar hemoroidden kurtulmak artık çok kolay! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalılar hemoroidden kurtulmak artık çok kolay! (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Hemoroid, kalın bağırsağın çıkış kısmında anatomik olarak varolan yapıları ifade ediyor.

Karın içi basıncın artışı, yaşanılan kabızlık sorunu ya da diğer sıkıntılardan dolayı hemoroidde bulunan damarsal yapıların zarar görmesiyle basur şekline dönüşüyor.

Basurdan kurtulmanın eskisi kadar zor olmadığını anlatan Özel Esentepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Aydın "Medikal tedavide birtakım ilaçlarla hemoroidi tedavi edebiliyoruz. Eğer ilaçlarla tedavi edebileceğimiz evreyi geçmiş ise o zaman cerrahi müdahalede bulunabiliyoruz" dedi.

Cerrahi müdahalelerde geçmişten bu yana birkaç ameliyat tekniğinin bulunduğunu söyleyen Aydın, en son teknik olarak lazerle yapılan hemorid ameliyatını tercih ettiğini ifade etti.

LAZERLE YAPILAN HEMOROİD AMELİYATINDA KESİ OLUŞMUYOR

Lazerle yapılan ameliyatlarda hastada herhangi bir kesinin oluşmadığını söyleyen Op. Dr. Aydın, hastanın ameliyat olduktan sonra daha rahat olduğunu, iyileşme sürecinin konforlu geçtiğini ve günlük yaşamına çabuk döndüğünü vurguladı.

BU BELİRTİLER VARSA DOKTORA BAŞVURULMALI!

Makat bölgesinde kanama, ağrı, şişlik ve bunlara bağlı olarak kabızlık şikayeti varsa hastanın en kısa sürede doktora gitmesi tedavi açısından oldukça önemli.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.26 09:31 - Son Güncellenme: 2019.08.26 10:54 - HABER MERKEZİ
A