Bursalı Sütaş'ın kaşar peynirdeki etiket skandalı büyüyor, firma sessizliğini koruyor!

Bursalı Sütaş'ın kaşar peynirdeki etiket skandalı büyüyor, firma sessizliğini koruyor!

Sosyal medyada 1 milyon takipçisi olan 'Gıda Dedektifi' Musa Özsoy (36), sağlıksız ve hazır gıdaların izini sürmeye devam ediyor. Özsoy, son olarak Bursa'nın dev şirketlerinden Sütaş'ın kaşar peynirindeki etiket skandalını kamuoyu gündemine taşıdı.

2019.10.21 15:09 - Son Güncellenme: 2019.10.21 17:42 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı Sütaş'ın kaşar peynirdeki etiket skandalı büyüyor, firma sessizliğini koruyor!
06:45 Bursalı Sütaş'ın kaşar peynirdeki etiket skandalı büyüyor, firma sessizliğini koruyor!

İLGİLİ VİDEO

Bursalı Sütaş'ın kaşar peynirdeki etiket skandalı büyüyor, firma sessizliğini koruyor!

İstanbul'da yaşayan ve asıl işi şehir plancılığı olan Musa Özsoy, sosyal medyada 1 milyon takipçisi olan 'Gıda Dedektifi' sayfasının kurucusu. 2,5 yıl önce açtığı sayfası aracılığıyla sağlıksız ve hazır gıdaların izini süren bir kız çocuğu babası Özsoy, takipçilerinden şikayetlerini fotoğraflı ya da görüntülü iletmelerini istiyor. Böylelikle ürünün çekilen fotoğraf ya da görüntüsünden tarih, konum ve saati alan Özsoy, adresin kendine yakın olması halinde şikayet konusu ürünün bulunduğu yere bizzat gidiyor. Kendisi ürünü inceleyip, fotoğrafladıktan sonra sayfasında paylaşıyor. Başka illerden gelen şikayetleri ise ilgili kurumlara bildiriyor.  

Özsoy son olarak Bursa'nın dev şirketlerinden Sütaş'ı mercek altına aldı.

Gıda Dedektifi'nden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Önceki gün ortaya çıkarttığımız Sütaş markalı kaşar peynirdeki etiket skandalıyla ilgili sizlerden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak dün Ankara'dan bir takipçimiz Metro marketten satın aldığı üründe benzer etiket oynamasını tespit ettiğini bizlere aktardı. Takipçimizin DM üzerinden gönderdiği görseli incelediğimizde ters olarak yazılmış STT bilgisinin sonradan silinerek bizzat tespit ettiğimiz duruma benzer şekilde farklı punto ve büyüklükte yeni bir ileri tarih verildiği anlaşılıyor. Bu haliyle olayın sadece tek bir ilçedeki tek bir market ile sınırlı olmadığı ortaya çıkıyor.

Konuyla ilgili Pendik'teki ürün satışını yapan Carrefour firması olaya hemen ertesi gün müdahale ederek tüm mağazalarından ürünleri toplattığını ve iade ettiğini açıklamıştı. Aynı zamanda da üretici firmadan da olayla ilgili resmi bir açıklama beklediklerini dile getirdi. Bugün DM üzerinden görüştüğümüz Carrefoursa üst düzey yetkilisi Sütaş tarafından kendilerine henüz yazılı bir açıklama yapılmadığını beyan etti.

Sütaş tüm bunlara karşılık bugün sosyal medya hesaplarından karikatür paylaşımlarına devam ediyor. Bu kadar önem arz eden ve gıda güvenliğini tehdit eden etiket skandalına rağmen tek bir kelime bile açıklama yapmayı çok gören firma sanıyoruz ki olayın unutulmasını bekliyor. Firmanın bu duyarsızlığına 1,5 yıllık süreçte kapıda bırakılan ayran şikayetlerinde de benzer davranışlarından dolayı alışkınız.

Bu duyarsızlığa karşılık biz de konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin de harekete geçmesi yönünde çağrı yapıyoruz. Bu haliyle görsellerde de net olarak görülen bilgileri tekrar not düşelim. İstanbul Pendik'te tespit ettiğimiz ürünün silinen STT 16.09.19 ve Parti no BYL4M olarak gözükürken, yeni basılan etikette STT 22.01.2020 ve Parti no BJL6A olarak tespit ediliyor. Ankara'da tespit edilen üründe de silinen STT ve parti no okunamazken, yeni basılan STT  22.12.2019 ve Parti no A1L28A olarak görülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu STT ve parti no'lu ürünlerle ilgili işlem başlatmasını ve firmanın açıklamasını bekliyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.21 15:09 - Son Güncellenme: 2019.10.21 17:42 - HABER MERKEZİ
A