Bursalı öğrencileri üzecek haber

Bursalı öğrencileri üzecek haber

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okullarda son derse, son dakikaya kadar eğitime devam edilmesi gerektiğini söyledi.

2013.05.02 15:21 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:21 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı öğrencileri üzecek haber

 

Öğrencilerin son gün son derse kadar okula gelmesinin önemine vurgu yapan Gülsar, "Okul dışında öğrencileri cezbeden birçok olgu var. Özellikle son haftalarda devamsızlıklar artış gösterebiliyor. Eğitimciler olarak bizler öğrencilerimizin okula ilgisini artırma konusunda gerekli tedbirleri almalı ve okullarımızda son ders ve son dakikaya kadar derslerin devamını sağlamalıyız" dedi. Geçtiğimiz yıl ve son YGS sınavlarında elde edilen başarıların Bursa'da eğitim çıtasını yükselttiğini belirten Gülsar, "LYS sınavlarına az bir zaman kaldı. Öğrencilerimiz son viraja girdi. Çalışmalarımızı hızlandırmalı, sınavlara hazırlık aşamasında öğrencilerimizle birlikte son bir hamle daha yapmalı ve onların bu virajı en iyi şekilde geçmesini sağlamalıyız. Sınava girecek öğrencilerimizin ilçe ve okul müdürleri tarafından yakın markaja alınarak bire bir takip edilmesini, eksikliklerinin giderilmesini ve kalan sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesini arzu ediyorum" dedi.

 

Okullarda gerçekleştirilen kalite çalışmalarının önemine vurgu yapan ve kalite çalışmalarının artırılması gerektiğini ifade eden Gülsar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan "Hep Birlikte Başarılı Olalım" projesinin bire bir uygulanması, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarla ilgili alan taraması yapılması ve bu eğitimi almayan çocuğun kalmaması, "Bursa'da Eğitim Günleri" projesinin önümüzdeki yıllarda devam edeceği konularını da değerlendirdi.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 15:21 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:21 - HABER MERKEZİ
A