Bursalı esnaf dertli! "Paket servis kurtarmıyor" (ÖZEL HABER)

Bursalı esnaf dertli! "Paket servis kurtarmıyor" (ÖZEL HABER)

Ramazan ayında kafe ve restoran gibi işletmelerin paket servise geçeceği belirtildi. Bursalı esnaf, "Kapanma olayı pek tutarlı bir davranış değil" görüşünde. "Paket servisi bizi kurtarmıyor. Özellikle lokantaların açılması lâzım ki insanlar gelip, yemek yiyebilsin" diyen esnaf yetkililere seslendi.

2021.04.09 08:14 - Son Güncellenme: 2021.04.09 09:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı esnaf dertli! "Paket servis kurtarmıyor" (ÖZEL HABER)
07:02 Bursalı esnaf dertli! "Paket servis kurtarmıyor" (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalı esnaf dertli! "Paket servis kurtarmıyor" (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Türkiye'de her geçen gün vaka sayıları artmaya devam ediyor.

Ramazan ayıyla birlikte yeni tedbirler alındı.

Kafe ve restoran gibi işletmelerin paket servise geçeceği duyuruldu.

"RAMAZAN AYINDA DA KAPALIYIZ"

Ramazan ayında dükkanların kapalı olacağını söyleyen esnaf, "Vatandaş ve esnaf açısından bu durumlar zor oluyor. Pandemi nedeniyle yapacağımız bir şey yok. Bu Ramazan ayında da kapalı olacağız. Paket servisimiz de olmuyor" dedi.

"KAPANMAK İSTEMİYORUZ"

"Esnaf perişan, paket servisi yapamıyoruz" şeklinde konuşan esnaf Kadir Bekar, "Saat 19.00'da her yer kapanıyor. Sokağa çıkma yasağı olduğu için de kimse gelip bir şey almıyor. Paket servisimiz de olmadığı için kapalıyız. Ramazan ayında açık olursak, müşteri gelirse ve sosyal mesafe kuralına uyulursa bu durumlar düzelir. Ramazan ayında kapanmak istemiyoruz. 8 aydır lokantalarımız kapalı, çalışamıyoruz" diye konuştu.

"ESNAF OLARAK ZOR DURUMDAYIZ"

Bütün yılı zorluk içinde geçirdiğini söyleyen lokanta işletmecisi, "Tam açıldık derken, Ramazan ayında bir daha kapanacağız. Yüzde 50 kapasite ile bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz, fakat bir daha kapanacak olmamız bizi daha büyük etkiledi. Sadece lokanta olarak değil, tüm esnaf olarak zor durumdayız. Kapanmasını istemiyoruz. Bununla ilgili elimizden bir şey gelmiyor. Paket servis yapıyoruz, fakat çok büyük bir etken olmuyor. Paket servisi bizi kurtarmıyor. Özellikle lokantaların açılması lâzım ki insanlar gelip, yemek yiyebilsin" dedi.

"BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

Bir diğer esnaf ise "Kısıtlamalar Ramazan ayında başlıyor. Bu bizi çok üzen bir haber. Bir yıldır büyük bir mağduriyet yaşıyoruz ve bunun artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Kısıtlamaların tekrar geri gelmesiyle biz çok büyük hayal kırıklığına uğradık. Çarşıda paket servis satışları çok düşük. Ramazan ayında herkes oruçlu olacak. Oruç tutmayanlar da sokakta yemek yemez. Burası çarşı içinde olduğu için paket servisine uygun bir yer değil. Bu yüzden biz Ramazan ayı boyunca kapatmayı düşünüyoruz. Tüm yasakların kalkması lâzım ki bizim yüzümüz gülsün. Başka hiçbir şey bizi kurtaramaz. İşletme sahibi ve çalışanlarımız olarak hiçbir maddî destek almadık. Çalışanlarımıza kısa çalışma ödeneği verildi, ama o da çok cüzî bir rakam. Evin sadece mutfak malzemesini karşılayabilir. Bir market alışverişinde 400-500 liradan aşağı çıkılmıyor. Tüm yasaklar kalkmadığı sürece bizi hiçbir şey kurtaramaz" ifadelerine yer verdi.

"BİR YILDIR HERKES EVİNDE YATIYOR"

Ramazan ayındaki tam kapamanın tüm esnafları derinden etkilediğini dile getiren döner ustası, "Hiçbir ekonomik bir gelir elde edememektedir. Paket servisi bu yüzden olmaz çünkü kimse çalışamadı. Mahalledekilerin de, bizim de, esnafın da cebi boş. Kapanma olayı pek tutarlı bir davranış değil. Paket servis bizi kurtarmaz, çünkü halkta sipariş verecek ekonomik gücün olduğuna inanmıyorum. Bir yıldır herkes evinde yatıyor, eve para girmiyor. Hiçbir gelir elde edememiş kaç kişi esnafa paket siparişi verebilir ya da kaç esnaf paket siparişiyle dükkânını geçindirebilir. Bu çok ciddî bir olay. Herkesin bir an önce aşılanması lâzım" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.09 08:14 - Son Güncellenme: 2021.04.09 09:28 - HABER MERKEZİ
A