Bursalı Adem Amca ve Yaren Leylek'e birincilik ödülü

Bursalı Adem Amca ve Yaren Leylek'e birincilik ödülü

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç'ta 8 yıl önce Adem Amca ve Yaren Leylek arasında başlayan dostluğu konu alan 'Yaren' adlı film, Prag Film Ödülleri Belgesel kategorisinde birinci seçildi.

2020.01.18 21:45 - Son Güncellenme: 2020.01.18 21:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı Adem Amca ve Yaren Leylek'e birincilik ödülü
10:15 Bursa'da 'Yaren' adlı belgeselin galası köy meydanında yapıldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 'Yaren' adlı belgeselin galası köy meydanında yapıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç'ta balıkçı Adem Amca ile Yaren Leylek'in hikayesinin konu edildiği belgesel film Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen yarışmadan birincilikle döndü.

Türkiye'nin ilk ve tek leylek köyü olan Karacabey'e bağlı Eskikaraağaç köyünde 8 yıldır süre gelen dostluğun anlatıldığı Adem Amca ve Yaren Leylek'in hikayesi, Prag Film Ödülleri Belgesel Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

4 yıl boyunca yerli ve ulusal basında büyük ses getiren hikâye, bu yıl Karacabey Belediyesi katkılarıyla belgeselci Burak Doğansoysal tarafından filme alınmış ve katıldığı ilk festival olan Prag Film Ödülleri'nde finale kalan 3 eserden biri olmayı başarmıştı.

Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesini konu alan 'Yaren' adlı film, Prag Film Ödülleri Belgesel kategorisinde birinci seçildi.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.18 21:45 - Son Güncellenme: 2020.01.18 21:58 - HABER MERKEZİ
A