Bursagaz yine 'zirve'de

Bursagaz yine 'zirve'de

Doğalgaz dağıtım sektörü Bursagaz, teknolojiyi yakından takip eden yapısıyla kendini sürekli geliştirmeye ve uygulamalarıyla örnek bir şirket olmaya devam ediyor.

2012.09.05 14:32 - Son Güncellenme: 2012.09.05 14:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursagaz yine 'zirve'de


2010 yılında 'Ortak Akıl Ortak Hedef' sloganı ile Bursagaz ve Kayserigaz'ın süreç ve sistemlerinin eş baza getirilmesi için başlatılmış olan Network Business Model çalışmanın en önemli aşamasının Zirve Projesi olduğunu dile getiren Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, "Her iki şirketin bir süredir kullandığı ve en iyi uygulamalarından oluşan yeni sistemin geçişi iki şirket içinde büyük önem arz ediyor. Proje aşamaları; kavramsal tasarım raporu hazırlanması, uyarlama, geliştirme, sistem testleri, veri kalitesi iyileştirmeleri, canlı simülasyon ve nihayet canlı geçiş olarak gerçekleştirildi" dedi.
28 Ağustos 2012'de başlayan canlı geçişin 96 saatlik kesintisiz bir çalışma ile 3 Eylül 2012 tarihinde tamamlandığı bilgisini aktaran Tola, 35 kişilik bir ekibin proje ile ilgili çalışmaları başarı ile tamamlandığını belirterek şirketlerine katma değer sağlayan projeleri sürdüreceklerini ve öncü şirket olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini ifade etti.
Entegre yönetim sisteminin geliştirileceği Zirve Projesi hakkında detaylı bilgi veren Zirve Proje Yöneticisi ve Bursagaz Bilgi Teknolojileri Müdürü Mehmet Ensari projenin 8 ay sürdüğü ve yeni sistemin EWE Türkiye Grubu'nda yer alan tüm şirketleri kapsadığı bilgisini verdi Ensari, "Bu projemiz ile farklı bölgelerde aynı işi yapan şirketlerin süreçleri optimize edildi ve şirketlerin işletme ve bakım maliyetlerinde önemli derecede düşüş sağlanacak. Ayrıca SAP CBS (coğrafi bilgi sistemleri) entegrasyonu sağlanarak, tüm bina ve adres bilgilerinin CBS üzerinden otomatik olarak SAP sistemine aktarımı ve SAP sistemindeki tüm verilerin CBS haritaları üzerinden sorgulanabilir ve görselleştirilebilir hale getirildi. Bursagaz'ın online okuma sistemine geçilerek sayaç okuma işlemlerinin 3G altyapısı kullanılarak SAP sisteminde online yapılması sağlandı" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.09.05 14:32 - Son Güncellenme: 2012.09.05 14:33 - HABER MERKEZİ
A