Bursa Yıldırım'da sağlıklı nesiller sporla yetişiyor

Bursa Yıldırım'da sağlıklı nesiller sporla yetişiyor

Bursa Yıldırım Belediyesi, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde jimnastik eğitimleriyle çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor.

2021.03.31 15:00 - Son Güncellenme: 2021.03.31 15:01 - Bursa Bölge
A
Bursa Yıldırım'da sağlıklı nesiller sporla yetişiyor

2019 Kasım ayından bu yana pandemi kısıtlamaları haricinde 108'i özel, toplam 840 çocuğa eğitim verilen Naim Süleymanoğlu Spor Komleksi'nde çocukları sporla buluşturarak gelişimlerine katkı sağlayan Yıldırım Belediyesi, bu kapsamda jimnastik eğitimlerini sürdürüyor. Yıldırımlı çocuklara kapılarını açan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde devam eden jimnastik eğitimleri 3 yaşından itibaren başlıyor. Tesiste ilk etapta haftada iki gün temel eğitim veriliyor. Temel eğitimlerin sonunda belli seviyeye ulaşan çocuklar gelişim grubu denilen 5 günlük çalışma rutinine geçiriliyor. Ardından da branş seçimi yapılıyor. Eğitmenler çocukları hem fiziksel özelliklerine göre hem de isteğine göre yönlendiriyor.

TÜM ÇOCUKLARIMIZ SPOR YAPSIN İSTİYORUZ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, önceliklerinin çocukları müsabakalara hazırlamak olmadığını belirterek, özellikle çocukların kas gelişimine ve sosyalleşmelerine önem verdiklerini söyledi.

Yıldırım'daki çocukların spor yapmalarını istediklerini ve bu konuda desteğe devam edeceklerini kaydeden Başkan Yılmaz, "Çocuklarımızı spora yönlendirerek fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayabiliriz. Biz de bu konuda ailelerimizin yanındayız. Her türlü imkanı sağlamaya hazırız" diye konuştu.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.31 15:00 - Son Güncellenme: 2021.03.31 15:01 - Gülcan Tekin
A