Bursa Yıldırım Belediyesi gençlere yeni ufuklar açıyor

Bursa Yıldırım Belediyesi gençlere yeni ufuklar açıyor

Bursa Yıldırım Belediyesi, Siyaset Akademisi-Uluslararası İlişkiler Okulu eğitim programıyla gençlere yeni ufuklar açıyor.

2020.12.01 13:12 - Son Güncellenme: 2020.12.01 13:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Yıldırım Belediyesi gençlere yeni ufuklar açıyor

Üniversite öğrencilerine sağladığı destekle genç dimağların kişisel gelişimlerine artı değer katarak eğitim hayatlarının yanında farklı bakış açıları kazanmaları için projeler üreten Yıldırım Belediyesi, online eğitim programlarıyla öğrencilere yeni vizyon kazandırıyor. Yıldırım Siyaset Akademisi-Uluslararası İlişkiler Okulu, farklı disiplinlerde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine uluslararası ilişkilere dair çeşitli konularda kapsamlı bir bakış açısı kazandırırken, son dönemde uluslararası ilişkiler tartışmalarında ön plana çıkan konular ve konularla ilgili güncel tartışmalara dair giriş dersleri ile öğrencilerde farkındalık oluşturacak. Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı'nın moderatörlüğünde video konferans programı Zoom üzerinden gerçekleşecek ve 10 hafta sürecek online eğitim programı kapsamında alanında uzman isimler gençlere, tarih, siyasal tarih, dış politika, bölgesel çalışmalar gibi alanlarda önemli bilgiler verecek. Eğitim programına katılmak isteyen üniversite öğrencileri, 7 Aralık Pazartesi saat 12.00'ye kadar internet üzerinden kayıt yaptırabilecek.

UZMAN İSİMLERDEN ÖNEMLİ BİLGİLER

3 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek İslamofobi konulu eğitim ile başlayacak programda ve her Perşembe saat 20.00-21.30 saatleri arasında düzenlenecek online eğitim programında sırasıyla, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın ile Dünya Düzeni ve Türkiye, Doç. Dr. Veysel Kurt ile Ortadoğu'da Güvenliğin Dönüşümü, Abdullah Erboğa ile Körfez Ülkelerinin Savunma ve Dış Politika Stratejileri, Fatih Muslu ile Saddam Sonrası Dönemde Irak'ta Siyaset ve Güncel Gelişmeler, Doç. Dr. Hüseyin Alptekin ile Terörle Mücadele Stratejileri, Oğuz Güngörmez ile Türkiye-AB İlişkileri, Dr. Turgay Yerlikaya ile Batı Medyasında Türkiye Algısı, Dr. M. Taceddin Kutay ile Avrupa'da Din-Siyaset İlişkileri ve Sekülerleşme, Dr. Esra Sağlam ile Türkiye'nin Diaspora Politikası konuları masaya yatırılarak öğrencilere önemli bilgiler verilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.01 13:12 - Son Güncellenme: 2020.12.01 13:12 - HABER MERKEZİ
A