"Bursa'yı demir ağlar ile öreceğiz"

"Bursa'yı demir ağlar ile öreceğiz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zeno Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aydın ve Zeno Medya Yönetim Kurulu Üyesi Necati Kartal'ı makamında ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu.

2012.09.05 15:09 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Bursa'yı demir ağlar ile öreceğiz"
111672-bursa-yi-demir-aglar-ile-orecegiz-5047469f8d2ea.mp4

Hüseyin ALTINIRMAK/Mehmet MUTLU/ BURSADABUGUN.COM

Zeno Grup bünyesinde faaliyet gösteren bursadabugun.com haber portalı hakkında yönetim kurulu üyesi Necati Kartal'dan bilgi alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hızla değişen ve gelişen Türkiye'de, Bursa'nın öne çıkan markalarının kendilerini de mutlu ettiğini belirtti.
Ulaşım konusunda ciddi adımlar attıklarını ifade eden Altepe, Bursa'nın yeni yüzü ile ilgili detayları bursadabugun.com okuyucuları için paylaştı.


Altepe açıklamasında şunları kaydetti:

"Metropol şehirlerin en önemli sorunlarından biri ulaşımdır ve bizler de bu konunun çözümü için yapmış olduğumuz toplantılarda  önümüzdeki 20-25 yılın planlamasını yaparak bu yönde çalışmalarımıza hız verdik . Bursa'da insanların sağlıklı bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmesi adına Bursa'yı demir ağlar ile örmek için planlarımızı hazırladık."  Bursa'nın tramvay hatlarının planlanmasının 1890'lı yılların sonunda düşünüldüğünün, ancak hayata bir türlü geçirilemediğinin altını çizen Altepe, ilk etap çalışmalarının startını Kent Meydanı-Heykel hattı olarak başlattıklarını ve devam eden süreçte Yalova yolu-Terminal-DOSAB hattının çalışmalarının  başlayacağını belirterek, inşaat sürelerinin çok uzun zaman almadan en kısa zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

                 
              

BURSA'NIN YAŞANABİLİR KENT OLMASI ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ

Bursa nüfusun yapılan araştırmalar sonucunda hızlı bir artış göstermeyeceğini söyleyen Altepe,bu noktada şehrin  sağlıklı bir çalışma ile daha modern bir görüntüye kavuşacağını kaydetti. Bursa'nın marka kent olmasının öncelikli hedeflerinin içinde yer aldığını ve Bursa'nın demiryolu altı olarak anılan mahallelerinin de daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını arzu ettiklerini belirterek, Bursa'da yeterli konut alanı olduğunu ve önümüzdeki 20 yıllık süreçte ek bir alana ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Avrupa'nın önde gelen şehirlerinden Bursa'nın bir farkı olmadığını ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çalıştıklarını kaydeden Altepe, modern tramvaylar, köprüler, oteller ve stadyumların bu noktada önemine değindi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.09.05 15:09 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:27 - HABER MERKEZİ
A