Bursa Valiliği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konulu Resim Yarışması'na izin vermedi
Bursa Valiliği, Eğitim-Sen'in kent genelindeki tüm okullarda yapılmasını talep ettiği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konulu Resim Yarışması'na onay vermedi.
2022.12.05 08:09 - Son Güncellenme: 2022.12.05 08:21 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Eğitim - Sen Bursa Şubesi tarafından düzenlenmesi planlanan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" temalı resim yarışmasına Bursa Valiliği'nden onay çıkmadı.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen, "Söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak. 6698 sayılı Kişisel Verilerin KorunmİNA Kanunu'na, ilgi (a) Yönerge'nin 5.inci maddesinin 11.inci fıkrası hükümlerine ve yürürlükteki diğer tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili tüm resmi / özel okul ve kurum ile ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere gönüllülük esasına göre, ücretsiz olarak yapılması Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir. Makamlarımızca da uygun görüldüğü takdirde, olurlarınıza arz ederim" onay metninin arkasından Bursa Valiliği başvuruyu reddetti.
Valiliğin yarışma talebini reddetmesinin ardından Bursa il Milli Eğitim Müdürlüğü kararı okullara iletti.