Bursa ULUTEK Teknopark ilk 5'te yer aldı

Bursa ULUTEK Teknopark ilk 5'te yer aldı

Türkiye'nin 2020 Patent Raporu açıklandı. ULUTEK Teknopark, 36 firmasıyla en fazla patentli firmaya ev sahipliği yapan teknoparklar arasında ilk 5'te yer aldı.

2021.05.05 10:55 - Son Güncellenme: 2021.05.05 10:56 - Bursa Bölge
A
Bursa ULUTEK Teknopark ilk 5'te yer aldı

Türkiye'nin teknoloji geliştirme-ticarileştirme yetkinliklerini patent verisi ile sunmak ve patent ekosisteminin gelişimini görünür kılmak amacıyla Patent Effect'in hazırladığı 'Türkiye'nin Patent Raporu 2020' açıklandı.

Üniversite-sanayi iş birliği modeli ile bilgi ve teknoloji uygulamalarını aynı platformda buluşturan ULUTEK Teknopark, 36 firma ile patent sıralamasında ilk 5'te yer aldı.

36 FİRMA LİSTEYE GİRDİ

Raporda girişimcilik ekosistemine liderlik eden kurumların başında gelen ULUTEK Teknopark, en fazla patentli firmaya ev sahipliği yapan teknoparklar listesinde 36 firmasıyla 5'inci sırada yer almayı başardı. Listede birinci sırada 52 firmasıyla Teknopark İstanbul, ikinci sırada 49 firmasıyla ODTÜ Teknokent, üçüncü sırada 41 firmasıyla YTÜ Teknopark ve dördüncü sırada 37 firmasıyla İTÜ Arı Teknopark yer aldı. Raporda yer alan bir diğer listede ULUTEK Teknopark'taki akademisyen firmalarından Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Basri Kul'un KUL Elektronik, 14 patent ile en çok patente sahip Start-Up firmaları arasında 6'ncı oldu. Yatırım alan Teknopark firmaları arasında yine ULUTEK firmalarından RePG Enerji, 6 patentle en çok patente sahip Start-Up firmaları arasında 8'inci oldu.

'İHRACATI DA ARTIRACAK'

Raporu değerlendiren ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, ULUTEK Teknopark bünyesindeki firmaların başarısıyla bu listelerde yer almaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Teknopark'taki firmaların başarılarına yeni başarılar eklemeleri için daha çok çalışacaklarını dile getiren Karagöz, "Bu listelerde yer alarak göğsümüzü kabartan firmalarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Firmalarımız fark yaratmaya devam ediyor. Teknopark olarak firmalarımızın elde ettikleri başarılar ile çok mutluyuz. ULUTEK Teknopark, bilgi birikimini kullanarak girişimciliğe ve yenilikçiliğe ev sahipliği yapmaya devam edecek. Devamlılığı sağlamak adına firmalarımızın proje sayılarını artırmaya, teşviklerden ve Avrupa Birliği fonlarından daha fazla yararlanıp bu listelerde daha da başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Firmaların patent sayılarını artırarak ihracatın daha da yoğunlaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.05 10:55 - Son Güncellenme: 2021.05.05 10:56 - Gülcan Tekin
A