Bursa Uludağ'dan sonra bir kayak merkezi daha tedbirleri hiçe saydı!

Bursa Uludağ'dan sonra bir kayak merkezi daha tedbirleri hiçe saydı!

Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte vatandaşlar Kahramanmaraş'ta Yedikuyular Kayak Merkezi'ne akın etti. Kayak merkezinde koronavirüs tedbirlerini hiçe sayan bir grubun halay çektiği görüntüler tepkilere neden oldu. Öte yandan Bursa Uludağ'da da benzer görüntüler ortaya çıkmıştı. Bursa Valiliği; Uludağ'da bir otelde kalan 10 kişilik müşteri grubunun terasta, müzik eşliğinde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadan eğlendiklerinin bildirilmesi üzerine 76 bin 380 lira para cezası uygulandığını duyurmuştu.

2021.02.07 23:55 - Son Güncellenme: 2021.02.08 00:06 - Güncel
A
Bursa Uludağ'dan sonra bir kayak merkezi daha tedbirleri hiçe saydı!
00:21 Bursa Uludağ'dan sonra bir kayak merkezi daha tedbirleri hiçe saydı!

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'dan sonra bir kayak merkezi daha tedbirleri hiçe saydı!

01:04 Bursa Uludağ'da koronavirüs kısıtlamalarına uyulmadı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da koronavirüs kısıtlamalarına uyulmadı

Kahramanmaraş'ta bulunan Yedikuyular Kayak Merkezi'nde koronavirüs tedbirlerini hiçe sayan grup, sosyal mesafenin ortadan kalktığı eğlencede maskesiz halay çekti. Görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. 

 

Kar yağışı ile birlikte sezonun açıldığı Yedikuyular Kayak Merkezi'ne vatandaşların ilgisi arttı. Okulların da tatil olması nedeniyle aşırı yoğunluk yaşayan kayak merkezinde dün kaydedildiği belirtilen bir görüntü ise tepki çekti. Bir grup, müzik eşliğinde eğlenirken, koronavirüs tedbirlerinin tamamı hiçe sayıldı. Sosyal mesafenin ortadan kalktığı eğlencede maske bulunmayan grup halay çekti. 

 

Koronavirüs tedbirlerin başında gelen maske ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. 

ULUDAĞ'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Bursa Valiliği; Uludağ'da bir otelde kalan 10 kişilik müşteri grubunun terasta, müzik eşliğinde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadan eğlendiklerinin bildirilmesi üzerine 76 bin 380 lira para cezası uygulandığını duyurdu. 

 

Olay Bursa Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamadan sonra ortaya çıktı. Valilik, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada 'Uludağ Oteller Bölgesi'nde kalabalık gruplar halinde partiler yapıldığı, eğlenceler düzenlendiği ve bu organizasyonlarda da pandemi kurallarına riayet edilmediği' yönünde çıkan bilgiler üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu bildirdi.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Osmangazi ilçesi mülki sınırları içinde bulunan Uludağ Milli Parkı 1. Oteller Bölgesi'nde 15 Ocak 2021 günü saat: 23.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında; bir otel işletmesinin  teras kısmından yüksek sesle müzik çalındığının tespiti üzerine olaya, hemen müdahale edilmiş. Yapılan incelemede, bahse konu otelin teras kısmında müzik yayını yapılarak sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilmeden otel müşterilerinden toplamda  10  kişilik bir grubun eğlendiği tespit edilmiştir. '593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereği' otel işletmecisine  ve şahıslara maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan toplam 76.380 lira idari yaptırım cezası uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.02.07 23:55 - Son Güncellenme: 2021.02.08 00:06 - Eslem Ersen-pasif
A