Bursa Türk Mutfağı Haftası 3. gününde devam ediyor!

Bursa Türk Mutfağı Haftası 3. gününde devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bursa Valiliği ortaklığında yürütülen 'Bursa Türk Mutfağı Haftası' 3. gününde Kestel'den sonra Tophane'de devam etti.

2024.05.23 14:10 - Son Güncellenme: 2024.05.23 14:34 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Bursa Türk Mutfağı Haftası 3. gününde devam ediyor!
03:51 Bursa Türk Mutfağı Haftası 3. gününde devam ediyor!

İLGİLİ VİDEO

Bursa Türk Mutfağı Haftası 3. gününde devam ediyor!

MERVE DENİZ EKİCİ - CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bursa Valiliği ortaklığında yürütülen 'Bursa Türk Mutfağı Haftası' 3. gününde Tophane Meydanı'nda düzenlendi.

YÖRESEL LEZZETLER STANTLARDA YERİNİ ALDI

Bursa'ya özgü lezzetler stantlarda yerini aldı. Tophane'yi ziyaret eden vatandaşlar, stantlardan yemek alarak keyifli vakit geçirdi. Bursa'nın yöresel lezzetlerinin ve kültürünün buluştuğu bu etkinliğe Bursalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Osmangazi Belediyesi'nin Halk Dansları Topluluğu'nun yöresel halk oyunu gösterisiyle başladı. 

"YEMEK, KÜLTÜRÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ UNSURU"

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, "Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Türk Mutfağı Haftası kutluyoruz. Yemek, kültürümüzün en önemli unsurlarından birisi. Bunu doğru bir şekilde aktarmak ve doğru tanıtmak amacımız. Haftaların arasındaki en lezzetli hafta da bu olsa gerek. Sürdürülebilir, atıksız ve geleneksel olması önemli. Coğrafi işaretli ürünlerimizi tanıtmak kültüre ve turizme katkı sağlaması için bu etkinliklerimizi yapıyoruz" dedi. 

"TÜRK MUTFAĞINA ÖNEM VERELİM"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Türk mutfağıyla ilgili yapılan ve geleneksel hale gelen etkinlik için katkısı olan herkese teşekkürler. Yemek bizim için çok önemli. Geleneksel Türk yemeklerini yiyelim, can boğazdan gitmesin. Lezzetiyle, topraktan ve ağaçtan gelen her sağlıklı yemek Türk mutfağında var. Sağlıklı beslenelim, can boğazdan gitmesin. Türk mutfağına önem verelim" şeklinde konuştu. 

"ETKİNLİĞİN HER AŞAMASINI TİTİZLİKLE DÜZENLEDİK"

Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, "Bursa'nın farklı bir önemi var. Bu etkinliğin her aşamasını titizlikle takip ettik, büyük bir tecrübe içerisinde gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum" açıklamalarında bulundu. 

Açılış konuşmalarından sonra Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, yemek stantlarını gezerek tadım gerçekleştirdiler, vatandaşlarla sohbet ettiler.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.23 14:10 - Son Güncellenme: 2024.05.23 14:34 - MERVE DENİZ EKİCİ
A